POLİS TEŞKİLATI´NIN 171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

POLİS TEŞKİLATI´NIN 171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ İBRAHİM KULULAR:?KAYSERİ´NİN HUZURU VE GÜVENLİĞİ İÇİN 24 SAAT ÇALIŞMAKTAYIZ?

Türk Polis Teşkilatı´nın 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından teşkilatın kuruluşunun 171. yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı´nda Polis Sergisi Açılışı ve kokteyl düzenlendi. Burada konuşan İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular; Türk Polis Teşkilatı´nın geldiği noktanın gurur verici olduğunu söyledi. Kayseri´nin organize suçların, toplumsal olayların, üniversite olaylarının olmadığı huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu söyleyen Kuluar; ?Geçen 171 yıl içinde bugün geldiği noktada gurur verici noktadadır. Bugün emniyet teşkilatımız dünyanın en modern güvenlik teşkilatlarıyla hiçbir farkı yoktur. Hatta yurtdışına eğitim dahi vermektedir. Çağdaş, modern, bilimden ve hukuktan gücünü alan polis teşkilatı Türkiye genelinde 300 bine yakın görevlisiyle hizmetini yürütmektedir. Kayseri´mize gelirsek, huzur ve güvenlik içinde organize suçun olmadığı, nitelikli suçun olmadığı, toplumsal olayların olmadığı, üniversite olaylarımızın olmadığı huzurlu, güvenli bir şehirdir. Asayiş toplantılarımızda sayın valimiz ile konuştuğumu konular hırsızlık, tehdit, şantaj, trafik kazaları gibi konulardır. Bu gibi konularda da Kayseri´nin huzuru ve güvenliği için 24 saat çalışmaktayız. Bizler teşkilata girerken etmiş olduğumuz yeminlerde canımız pahasına görev yapacağımıza ant içtik. Bu yolda da askerimiz olsun, polisimiz olsun şehitler vermekteyiz. Geçen hafta 3 gün üst üste şehitlerimizi toprağa verdik. Şehitlerimizin ruhları şad olsun? dedi.
Programda konuşan Mehmet Emin Avcı ise, son günlerde terörün artmış olmasına rağmen Kayseri´nin huzurlu günler geçirdiğini ifade ederek, güvenlik güçlerine ve Kayseri halkına teşekkür etti. Avcı; ?Arka arkaya gelen güvenlik güçlerimizin şehadeti Türkiye geneli olduğu gibi bizleri de çok üzmektedir. O yüzden bayram havası şeklinde geçmesi gereken bu günü biraz buruk kutluyoruz. Ancak şu var ki şehadet şerbetini içen güvenlik güçlerimizin sayısı arttıkça milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlendiğini, teröre karşı lanet hırsının çığ gibi Türkiye´nin her tarafına yayıldığını ve bu nedenle geleceğimizin çok aydınlık olacağını, çok kısa bir süre içinde de terörün biteceğini inancımız her geçen gün artarak devam ediyor. Bugün şehadet şerbetini içen arkadaşlarımızın sayesinde rahat bir ortamda geceleri uyuyabiliyoruz. Kayseri´de 4 bin 200 civarında polisimiz ve Jandarma Komutanlığı´na bağlı askerlerimiz sayesinde terörün çok artmış olmasına rağmen Kayseri huzurlu günlerini yaşıyor. O bakımdan teşkilatın başındaki arkadaşlarımıza ve o asayişin sağlanmasında yardımcı olan Kayserili hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz? ifadelerini kullandı.
Sergide Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü´nce açılan stantta vatandaşlara kaza tespit tutanağı ve cetveli dağıttı. Ayrıca narkotik köpeği ?Sedef´in, alanda gizlenen uyuşturucuyu kısa sürede bulması büyük ilgi gördü. Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri de vatandaşları hırsızlık konusunda uyarıcı bilgiler paylaştı.
Sergi açılışına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da katıldı.


Haber Kaynak : İHA

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi