POLİS TEŞKİLATI´NIN 173. YAŞI

POLİS TEŞKİLATI´NIN 173. YAŞI

COŞKU İLE KUTLANDI

Polis Teşkilatı´nın 173´üncü yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Afrin´de ki şehitler nedeniyle eğlence ve gösteri amaçlı etkinlikler yapılmazken, tören alanını dolduran polis üniformalı minik yürekler gelecek adına umut verdi?

Cumhuriyet meydanında yağmur altında gerçekleştirilen törene Vali Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, Başsavcı Abdülkadir Akın, AGÜ Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Güney, ilçe belediye başkanları protokol mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 173´üncü yıl dönümü nedeniyle Atatürk anıtına Emniyet Müdürü İbrahim Kulular tarafından çelenk konulmasının ardından, bir konuşma yapan Vali Kamçı, şehit polislere rahmet, gazilere sağlık dileklerini ileterek, 10 Nisan 1845 tarihinin polis adı altında hayata geçen Emniyet Teşkilatı´nın kuruluş günü olarak kabul edildiğini kaydederek "Türk polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.  Polis teşkilatı ülkemizin bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Bu vesile Emniyet Teşkilatı´nın tüm mensuplarının 173´üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor, teşkilatın her kademesinde hizmet vermiş şehit polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki fedakar polislerimiz ve bütün teşkilat mensuplarının çalışmalarında başarılar diliyorum " değerlendirmesinde bulundu?

Çelenk sunma töreni ve konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı´nda, Polis teşkilatının tüm birimlerinin etkinliklerini ve kullandıkları araç gereçlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Vali Süleyman Kamçı ve protokol mensupları sergide, parmak izi konusundaki çalışmaları uygulamaları olarak görüp bilgi aldı.                                 

Toplum Destekli Polis ve Trafik reyonlarından sonra çevik kuvvet müdürlüğü reyonuna gelen Vali Kamçı, masada duran biber gazı tüpünün butonuna dokununca yanlışlıkla biber gazını sıktı. Vali, biber gazından kimsenin zarar görmediğini görünce, "Butondan elimi çekmesem, etrafı gaz kaplayacaktı" ifadesini kullandı?                                                    

Protokol mensupları daha sonra polis kıyafetli minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek gelecek emin ellerde mesajı verdiler?                                                      

Öte yandan  İl  Emniyet Müdürlüğünce bu yılki  kutlamalarda  Afrin´de ki şehitlerimiz anısına  eğlence ve gösteri amaçlı etkinlikler yapılmazken, ? Polis Haftası´ çerçevesinde  polis şehitliği ziyaret edilerek, şehit emniyet mensupları için mevlit okutuldu?                    



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da