POLİSLERE PSİKODRAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

POLİSLERE PSİKODRAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, polis memurlarına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim seminerinde “Toplumsal olaylara müdahale farkındalığının arttırılması için psiko-drama eğitimi” verildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada  Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü  tarafından ilçe genelinde görev yapan polis memurlarına yönelik gerçekleştirilen  eğitim seminerine dair  şu bilgiler kaydedildi…  "Bilindiği üzere polis, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine müdahale ederken bir yönetim faaliyetinin içinde bulunmaktadır. Görevini yaparken kurum içi ve kurum dışı idari, siyasi, sosyal, ekonomik bazı faktörlerin etkisi altında kalmaktadır.

İnsan hak ve hürriyetlerinin yayılıp genişlemesine paralel olarak toplumsal hak arayışlarında ve buna bağlı olarak da toplumun legal veya illegal tepkilerinde ciddi bir artış gözlenmektedir. Legal olan tepkileri bir kenara koyarsak, illegal tepkiler; bazen oturma eylemi, bazen gösteri yürüyüşü, bazen de taşlı-sopalı ya da Molotoflu saldırı şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Her illegal toplumsal olayın da beraberinde legal müdahaleyi getirdiği ya da getireceği düşünüldüğünde; müdahale tarz ve sistematiğinin önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile toplumsal olaylara müdahale; yasal, etkin ve sadece hedef kitleye yönelik olmalıdır. Yani müdahale tarzı, müdahil olan kolluk gücüne ve olayla ilgisi olmayan diğer masum insanlara zarar vermemeli doğrudan ve yalnızca müdahale edilen kitleye karşı olmalıdır.

Polisin psikolojik eğitiminde en önemli olan aslında bizzat polisin psikolojisinin iyi olması veya psikolojik yönden güçlendirilmesidir. Bu, onların kitle psikolojisinden etkilenmemesini sağlayacaktır. Toplumsal olay polisinin şiddet eğiliminin artmasına sebep olan psikolojik sebepleri inceleyebilmek için stres oluşturan sebepleri ortaya koymak gerekmektedir. Polislik mesleğine girdikten sonra çalışma ortamında stres boyutu artmaktadır. Strese açık bir meslek gurubu olması dolayısıyla poliste zamanla tükenmişlik ve kastını aşan kontrolsüz davranışlar ortaya çıkmaktadır.

Bu eğitim programında psikodrama yöntemi kullanılmıştır. Psikodrama; iletişim becerilerini güçlendirip pekiştiren, kendimizi tanımayı, kendimize ve durumlara dışarıdan bakmayı, hayatın akışı içinde baş etme gücümüzü artırmayı sağlayan bir yöntemdir. Eylem, spontanlık ve yaratıcılık üzerine kurulmuştur. Oyunlar, rol alma ve canlandırmalar ile yaratılan sahnelerin çalışıldığı hareketli bir yöntemdir. Hayatın olağan akışı içinde yaşanan durumlar ve beraberindeki duygular psikodramanın çalışma alanıdır. Katılımcılar rol değiştirmeler yaparak farklı bakış açıları geliştirir, kendisi ve diğerleri ile ilgili farkındalığı artar, içgörü kazanır. Psikodrama sürecinde karşılıklı güven önemlidir.

Eğitim 12-15/08/2014 tarihleri arasında toplam 29 personelin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Bilim Uzmanı Ankara ilinde faaliyet gösteren KARMA SANATEVİ sahibi, akademisyen Nilgün Tuluk tarafından Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğünde bulunan Şehit Polis Memuru Ahmet Geben eğitim ve toplantı salonunda verilmiş, Sertifika töreni Melikgazi Kaymakamı Sayın Erkaya Yırık’ ın teşrifleriyle gerçekleştirilmiştir"



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor