POLİSTEN ALKIŞLANACAK ÇALIŞMA

POLİSTEN ALKIŞLANACAK ÇALIŞMA

ENGELLİ VE ŞEHİT YAKINI ÇOCUKLAR İÇİN AT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ...

Kayseri´de engelli öğrenciler ve şehit yakını çocuklar için At Şenliği düzenlendi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından engelli ve şehit yakını çocuklara yönelik At Şenliği düzenlendi. Kentte bulunan bir at çiftliğinde düzenlenen şenliğe, 2´si şehit yakını olmak üzere 17 öğrenci katıldı. Şenlikte, atları seven çocuklar, önce ata binmeyi öğrendi, daha sonra polisler eşliğinde ata binerek gezi. Polis ağabeyleri ve ablalarından destek alan çocuklar, at ile tur attıktan sonra fotoğraf çekindi.

Şenlik hakkında bilgiler veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü´nde görevli polis memuru Murat Kalpakçı, ?Zihinsel engelli çocuklarımızın sosyal hayata adaptasyonlarının sağlanması ve onların içindeki hayvan sevgisini biraz daha ortaya çıkarmak maksadıyla at binme şenliği düzenledik. Bu kapsamda ilimizde bulunan 15 engelli çocuğumuz ve 2 şehit yakınıyla birlikte buradayız. Çocuklarımızla birlikte bu şenliği sürdürüyoruz. Çocuklarımız arasında ilk defa ata binenler var. Atı ilk defa seven ve dokunan çocuklarımız var. Onlar açısından da çok güzel bir deneyim olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamdaki faaliyetlerimizi de devam ettireceğiz. Çocukların buraya gelirken ki halleri ile buradan çıkıştaki halleri çok farklı oluyor. Onların hayvanlara yaklaşımı ve duygularını daha rahat ifade etmelerini çok rahat gözlemleyebiliyoruz? ifadelerini kullandı.

Şenliğe katılan öğrencilerden Buket Çolak, ?Atları çok sevdik. Polis ağabeylerimiz bizi buralara getirdiler. Onlara teşekkür ediyoruz. İlk defa geliyorum. Geldiğim içinde çok mutlu oldum? dedi.

Şehit yakını Bülent Evgötüren de, ?Buraya geldiğimde çok mutlu oldum. Polis ağabeylerimize teşekkür ediyorum. Ata ilk bindiğimde biraz korktum ama sonra alıştım? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor