POLİSTEN HIRSIZLARA KARŞI

POLİSTEN HIRSIZLARA KARŞI

UYGULAMALI UYARI

Kayseri´de pazar yerinde stant açan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara, hırsızların evlere pencere ve kapıları açarak, nasıl girdiklerini uygulamalı olarak anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, kentte son dönemde artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi´nde kurulan pazar yerinde polis ekipleri stant açtı. Polisler, biri güvenli, diğeri güvensiz portatif 2 pencere üzerinde hırsızların evlere nasıl girdiklerini uygulamalı olarak anlattı. Polis memuru Levent Atakan, gündüz yaşanan hırsızlık olaylarının çoğunluğunun, vatandaşların pazara gittikleri saatlerde meydana geldiğine dikkat çekti. 4 yıldır ´Pencerem Kapım Güvenli Yapım´ projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çeşitli eğitimlerle halkı uyardıklarını anlatan Atakan, şunları söyledi:

"Buraya iki pencere getirdik. Bunlardan biri güvenli pencere, diğeri ise güvensiz olarak vatandaşlarımıza tavsiye etmediğimiz bir pencere. Güvenli pencere ile güvensiz pencere arasındaki farkı gösteriyoruz ve vatandaşımızın bu tür tedbirleri nasıl alması gerektiğini örneğimiz ile anlatıyoruz. Şuana kadar bizim edindiğimiz tecrübelere göre hırsızlar genellikle vatandaşın evde olmadığı, bayram ve tatil günlerini tercih ediyorlar. Gündüz ise vatandaşlar pazar alışverişine gittiklerinde eve giriyorlar."

Kilitsiz kapıların hırsızlara davetiye çıkardığını vurgulayan Atakan "Vatandaşlarımızdan özellikle ricamız evden ayrılırken kesinlikle kapılarını kilitlesinler. Anahtarlarını paspas altına veya herhangi bir yere bırakmasınlar" dedi.


Haber Kaynak : DHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı