?PORTAKAL? DEYİP GEÇMEYİN!

?PORTAKAL? DEYİP GEÇMEYİN!

METEBOLİZMAYI GÜÇLENDİRİP, SİPERM ARTIRIYOR!

C vitamini deposu olarak kabul edilen portakalın bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun mikroplara karşı güçlü kalmasına yardımcı olduğunu vurgulayan beslenme ve diyetetik uzmanları bol bol portakal tüketilmesi tavsiyesinde bulunurken özellikle gripal enfeksiyonla mücadele sürecinin olmaza olmazı olduğunu vurgulayıp, sperm kalitesini artırdığının altını çizip bol bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar?

Kişi grip olduğu andan itibaren gerek bolca portakal tüketmelidir. Çevreden de sosyal ortamdan da bol bol sıkça portakal tüketilmesi konusunda yol göstermeler görürüz. Peki portakalın vücuta faydası nelerdir?

Beslenme ve diyetetik uzmanları Portakal´ın yalnızca C vitamini değil ; A, B , C, D ve E vitamini de içerdiğinin altını kalın çizgilerle çiziyorlar?

Yine uzmanlara göre Portakalın en bilinen faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesi vardır. Metobolizmadaki günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 72´sini portakal tek başına karşılar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi de kişiyi virüs ve bakterilere karşı korur.

Portakların bir diğer fayda zincirinde ise böbreklere karşı sağladığı koruma vardır. Portakal, böbrek hastalıklarına da iyi gelerek böbrek taşı oluşumunu engeller.

Portakal kolesterolü düşüren meyveler arasında da ilk sıralarda yer almaktadır. Portakal, içerdiği magnezyum dolayısıyla kan basıncını dengeler ve dolayısıyla yüksek tansiyonu düzenler.

Uzmanlar göre Kalp sağlığı açısından da portakalın faydaları oldukça kritiktir. Tüketilen portakal, oksijen ve besin taşıyan kan damarlarının birbirine yapışmasını engelleyerek damar tıkanıklarına karşı metobolizmayı korur.

Sağlıksız beslenme günümüzün en büyük problemleri arasında yer almaktadır. Bu yüzden milyonlarca insan diyet yaparak sağlık kilo vermek istemektedir. Portakal diyet yapan bireyler için de oldukça önemlidir. Kilo kaybı için portakal, taşıdığı yüksek lif ve C vitamini içeriği ile sıkça tüketilirse kilo kaybını arttırır.

Portakal faydaları arasında göz sağlığına yardımcı olması, sağlıklı bir yetişkinin günde en az bir portakal tüketmesi gerekmektedir. Beyin gelişimine etki etmesi de portakalın faydaları arasındadır. İçeriğinde bulunan B9 vitamini ve folik asit nedeniyle beyin gelişimini teşvik eder, beyni korur. Portakal ayrıca sperm kalitesini de artırıyor?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı