PORTEKİZ VE KÜBA HEYETİ KAYSERİ'YE GELDİ

PORTEKİZ VE KÜBA HEYETİ KAYSERİ'YE GELDİ

U20 Dünya Kupası B Grubu'nda ilimizde mücadele edecek olan Küba ve Portekiz ülke temsilcilerinin katılımı ile turnuva ve U20 Dünya Kupası basın akreditasyonu konularında toplantı düzenlendi.

 

BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Kadir Has Stadyum'unda gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. Genel Koordinatörü Ali Üstünel'in yanı sıra Küba heyetinden Teknik Direktör Raul Gonzales Triana ve Küba Federasyon Yetkilisi Antonio Garges Segura katılırken, Portekiz heyetinden ise, takım menajeri Antonio Erevinho, Teknik Direktör Edgar Borges ve FIFA Kıdemli Rekabet Müdürü Rhiannon Martın katıldı.

U20 DÜNYA KUPASI'NDA GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR!

U20 Dünya Kupası'na doğru geri sayımın devam ettiğini ve bu süreç içinde hazırlıkların son derece hızlı ve sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. Genel Koordinatörü Ali Üstünel konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “25 Mart tarihinde İstanbul'da FIFA U20 Dünya Kupası'nın gruplarının belirlenmesi gayesi ile kura çekimi yapıldı ve bu çekiliş sonucu ilimizde mücadele edecek takımların 3'ü netleşti. Bu takımlar Küba, Kore Cumhuriyeti ve Portekiz. 4'üncü takım Afrika Grubu'ndan çıkacak. Mali, Nijerya, Gana ve Mısır alternatifleri söz konusu. İlimizde müsabaka oynayacak olan ülke temsilcileri ilimizdeki fiziki şartları yerinde incelemek ve kalacakları otellerle ilgili de değerlendirme yapmak için, Federasyon ve FIFA yetkilileri ile birlikte ilimize geldiler. ABD temsilcileride ilimize gelecekler. 27 Mayıs tarihinde ABD'de Kadir Has Stadyum'unda grup maçı oynayacak” dedi.

Toplantıya katılan Küba heyetinden Küba Federasyon Yetkilisi Antonio Garges böylesine önemli bir organizasyonda yer almaktan ve Kayseri'de bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Çok iyi bir turnuva olacağını düşünüyorum “dedi. Küba Teknik Direktörü Raul Gonzales ise , “Buraya gelebilmek için çok fazla çalıştık ve ne olursa olsun burada elimizden gelenin en iyisini yaparak başarılı sonuçlar elde edeceğiz” dedi.

Portekiz heyetinden takım menajeri Antonio Erevinho ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle burada bulunmaktan dolayı çok memnumum. Dünyada ki en iyi 20 yaş altı takımlar buarada olacak. Bizim için en önemlisi ise güzel futbol oynamak ve iyi futbol seyrettirmek” dedi.

FIFA Kıdemli Rekabet Müdürü Rhiannıon Martın'de Kayseri'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Türkiye'de yapılacak olan bu özel turnuvada çok güzel maçlar oynanacağını düşünüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından U20 Dünya Kupası basın akreditasyonu konularında basın toplantısına devam edildi. (Haberi: Taşkın SARIKAYA)



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’