PROF. DR. ERSAN ŞEN,

PROF. DR. ERSAN ŞEN,

?SOSYAL MEDYA´YI KULLANMIYORUM ?

?SOSYAL MEDYA´YI  KULLANMIYORUM?

Kayseri Barosunca  tertiplenen ?Güncel Ceza Hukuku Uygulamaları´ seminerine  konuşmacı olarak  katılan ülkemizin tanınmış ceza hukukçularından  Prof. Dr. Ersan Şen, herkesin vazgeçilmezi  haline  gelen sosyal medyayı kullanmamaya gayret ettiğini vurgulayarak ?Sosyal medya bana çok tehlikeli geliyor? değerlendirmesinde bulunarak  üstü kapalı olarak hukukçuları  uyardı?

Kayseri Barosunca  tertiplenen ?Güncel Ceza Hukuku Uygulamaları´ semineri Kadir Has Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi?   Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından start  veren  seminerin açılış konuşmasını  gerçekleştiren  Kayseri Barı Başkanı Cavit Dursun, ?Yargının, hakimlerimizin ve savcılarımızın gür sesi olmaya devam edeceğiz. Hukuk güçlü olduğu zaman biz zaten güçlüyüz. Hakimlerimiz ve savcılarımız özgür ve hür olduğu müddetçe biz zaten en güçlüyüz. Hukuk devletinin varlığı, bizim varlığımızla eş değerdir. Hukuk devleti yoksa, avukatlarda, barolarda yoktur. Çünkü yargı yoktur. Biz bu sebeple Kayseri Barosu Başkanlığı olarak özellikle belirtiyoruz. Hakimlerimizin ve savcılarımızın coğrafi ve doğal teminatları sağlanmalıdır? ifadelerini kullandı.                                                      

Seminere konuşmacı olarak katılan ülkemizin  tanınmış  Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ise  salonu dolduran  hukukçulara  seslenerek  sosyal medya alanlarını kullanmamaya gayret ettiği bilgisini  paylaşıp ?Sosyal medya alanlarını kullanmamaya gayret ediyorum. Çünkü bana tehlikeli mecra olarak geliyor. Özellikle sözlere çok değer verdiğinizde ve sözler üzerinden hareket ettiğinizde yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için sadece pasif takipçi olarak internetten yararlanma gayreti içerisinde oluyorum? ifadesini  kullanarak  bu alandaki  gizli  tehlikelere dikkat çekip  üstü kapalı olarak uyarıda  bulundu?                 

Sözlerinin  devamında  hukukun ilke ve esaslarının bilinmesi gerektiğinin altını çizen Şen  ?Güncel ceza hukuk uygulamaları çerçevesi içerisinde bilinmesi gereken en önemli konu samimiyetin ve iyi niyetin dışında hukukun ilke ve esaslarıdır. Bunların bilinen sayısı şu anda 26´dır. Bu 26 evrensel ilke ve esas çerçevesi içerisinde yazılı hukuk sistemini izleyen bizler, bunları uygulamamız gerekir.? Diye konuştu?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor