Prof. Dr. KARAMUSTAFA KAYTV CANLI YAYININA KATILDI

Prof. Dr. KARAMUSTAFA KAYTV CANLI YAYININA KATILDI

KAYÜ REKTÖRÜ PROF. DR.KARAMUSTAFA: “MİMARSİNAN OSB’DE MYO AÇACAĞIZ”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programında Mimarsinan Osb ‘de kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu için düğmeye basıldığını müjdeledi.

Kaytv – Erciyes Tv ekranlarında hafta içi her gün sabah kuşağında yayınlanan ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına konuk olan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Mimarsinan Osb ‘de kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu için düğmeye basıldığını müjdeleyerek şu bilgileri paylaştı. “OSB’lerde meslek yüksek okulu kuracağız. Bunun için de düğmeye Mimarsinan osb ile bastık. Onlar bize arsa verdiler. Şuanda projesini çiziyoruz. Devletimizin kaynakları ve hayırseverlerimizin imkanları ile Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu kuracağız. Bu çok önemli. Sanayinin içinde meslek yüksek okulu. Mühendis derse girecek, teknisyen öğrenciyle buluşacak, hoca sanayinin projelerine katkı sağlayacak. Dolayısıyla gerçek hayattan sanayiden kopuk değil, gerekçe hayat ve sanayiyle entegre olmuş bütünleşmiş bir eğitim sistemini Kayseri Üniversitende Organize Sanayii Başkanlıkları ile daha yaygın hala getireceğiz.”

Rektör Prof. Dr. Karamustafa sözlerinin devamında kalkınma ajanslarının desteği ile hayata geçecek projelere dairde bilgiler vererek şöyle konuştu. “Diğer açıdan biliyorsunuz kalkınma ajanslarının kurulmasıyla devletimiz bölgesel kalkınmaya çok önem verdi. Bölgemizde de işte Sivas, Yozgat ve Kayseri illerimizin bir arada olduğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı var. Orta Anadolu Kalkınma Ajansıyla ortaklaşa onların destekleriyle yerel belediyelerimizle entegre bir şekilde neler yapıyoruz biz, projeler geliştiriyoruz. Mesele bir projemiz hayata geçti, kırsal kalkınma projesi ata tohumu. Yani bu toprakların esas has tohumu, genleriyle oynanmamış genetiği bozulmamış has tohumunu yaşabilmek ileriye taşımak için arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Orta Anadolu Kalkınma Ajansının desteğiyle belediyelerimizin işbirliği ile yürüttüğümüz projelerdir. “



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"