PROF.DR. ALİ ÜNAL:

PROF.DR. ALİ ÜNAL:

?REKTÖRLÜK YARIŞINDA BENDE VARIM?

  ERÜ Rektörlüğü´ne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Ali Ünal haber ekibimize rektörlük yarışında kendisinde var olduğunu dile getirerek 17 Aralık´ta yapılacak olan aday belirleme seçimlerinde tüm adaylara başarılar dileyip rektör olması durumunda hayata geçirmeyi planladığı projeler konusunda bilgiler verdi?

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ali Ünal haber ekibimize rektörlük yarışında kendisinin de olduğunu açıklayıp, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ünal ?Çalışmalarımızın öncülüğünü yapmak istiyorum. Bu nedenle üniversitenin içinden ve dışından arkadaşlar da bizi teşvik ettiler. Bu şekilde ben adaylığa talip oldum. Çünkü rektörlük gerçekten sorumluluk isteyen, zahmetli ve gece gündüz kendinizi oraya vermeniz gereken bir yer. Çok güzel faaliyetlerin yapılabileceği bir yer. Çok iyi altyapısı olan bir üniversiteyiz. Buraya çok iyi bir kadro ile iyi bir idare kurmak istiyorum. Bunun için de rektörlük adaylığına talip olduk? şeklinde konuştu.
ERÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Ünal, rektör seçildiği taktirde yapacakları projeler hakkında da bilgiler vererek ?Kolay ulaşılabilir, şeffaf, hesap verebilir ve dinamik bir yönetim anlayışı ile Üniversitemizin tüm bileşenlerine hizmet sunmak istiyorum? dedi ve ekledi? ?Öğrenciler ve öğretim üyeleri için iki önemli projem olacak sosyal yaşam dışında. Yani, Öğretim üyeleri için dedik sosyal yaşam alanı bu alanı yapalım. Bunun dışında çeşitli yerleşim yerleri olabilir. Öğretim üyeleri için belki de güzel Üniversite imkanları ile veya diğer belediye, Vilayet ile işbirliği yaparak Öğretim üyelerinin daha güzel ortamda konaklamalarını sağlayacak güzel imkanlar sağlayabiliriz. Öğrenciler için çok eksiğimiz var. Öğrenci yaşam alanı yok sadece kafeteryalar var Üniversite içerisinde, oralarda olmasa zaten öğrenciler boğulacak, nereye gidecekleri belli değil. Ama en güzeli başarılı öğrencileri buraya çekmek, başarılı öğrencileri motive etmek için 1-)benim en önemli düşündüğüm proje bir ?´Öğrenci Kasabası´´oluşturmak. 2.000 kişilik 3.000 kişilik kasabalar. Böyle yer yer yapılacak, bunlar hemen Üniversitenin yakınına yapılabilecek yerler var bununla ilgili güzel yerler var. Bu öğrenci kasabası da çok iyi tabi sıralamaya göre, tercihe göre, buraya çok iyi puanlarla girmiş olan başarılı öğrenciler başta olmak üzere tabi diğerleri de sıra ile bunlar konaklayacaklar. İçerisinde bunların kafeteryası, lokantası, yerine göre sosyal tesisleri, spor tesisleri vb. bunların da olacağı böyle kasabalar yapmak istiyoruz. Bunların örnekleri bazı yerlerde özellikle Ankara´da var. Bu öğrenci kasabaları ile buraya çok iyi çok kaliteli öğrencileri çekmeyi düşünüyoruz. Bilimsel yönden çalışacak ve çalışan buraya çok güzel puanlarla gelmiş öğrenciyi bizde ödüllendirmiş olacağız ve orada güzel bir yaşam alanı olacak. Üniversitemizi cazibe merkezi yapmamız lazım?



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye