PROJE ADIM ADIM İLERLİYOR

PROJE ADIM ADIM İLERLİYOR

Kayseri'de sosyal-kültürel hayata farklı bir boyut kazandıracak ve eski Kayseri günlerini yeniden yaşatacak olan Kayseri Mahallesi Projesi'nde gelinen nokta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye bir brifingle anlatıldı.

Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen brifingi, projeyi yürüten Pema Planlama ve Mimarlık Firması'ndan yetkililer Mustafa Tekin ve Seda Sönmez verdi.

Projenin detaylarını anlatan Tekin ve Sönmez, restorasyon yapılan evler hakkında da Başkan Özhaseki'ye sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

"BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUM"

Brifingin ardından proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özhaseki, Kayseri'nin tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmak için büyük bir gayret içerisinde olduklarını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan tüm tarihi eserleri restore ederken bir taraftan da çok önemli birkaç proje üzerinde detaylı olarak çalışıyoruz. Bu projelerden bir de Kayseri Mahallesi projesidir" dedi.

Bundan 50-60 yıl önce Kayserililerin nasıl bir mahallede yaşadıklarını ve bu mahallede ne gibi unsurların yer aldığını Kayseri Mahallesi Projesi'nin gün yüzüne çıkaracağını kaydeden Başkan Özhaseki, sözlerine şöyle sürdürdü: "Tarihi olmayan bir şehir, hafızasız bir şehirdir. Kayseri köklü bir geçmişe sahip ve bu geçmişin yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu projeyi oldukça önemsiyorum. Bu projenin en geç 1-2 yıl içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. İlk hazırlanan projeler kuruldan geçti şimdi detay projeler kuruldan geçecek ve bu projenin tamamlanmasıyla birlikte eski Kayseri günleri bu mahallede yeniden yaşanacak. Ayrıca bu proje Kültür Yolu Projesi'nin sonu olacak. Kayseri'nin tarihi mekanlarını gezenlerin son durağı bu mahalle olacak"



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı