PROJE BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

PROJE BİRİNCİLERİ  ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması`nda birinciliği paylaşan 3 proje ile dereceye giren diğer projelerin mimarlarına ödülleri, düzenlenen törende verildi. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi`nde düzenlenen ödül törenine, Kayser

Proje yarışmasında, Umut İyigün ve ekibi, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve ekibi ile Aydın Avunduk ve ekibinin hazırladığı projeler birinciliği paylaştı.

Törende konuşan  Vali Orhan Düzgün, "Kayseri, tabi şehir plancılığı bakımından en güzel planlanmış şehirlerin başında geliyor. Sizlerin dışarıdan gelen misafirlerimiz de gördü. Yolların genişliği gerekse yoldaki düzenlemeler. Türkiye`de maalesef çok göremediğimiz nefes almakta zorluk çektiğimiz yolların olduğu şehirlere göre Kayseri biraz daha şanslı. Tabi plancılıkta şanslı olan bu kenti, şehircilikte de kentleşmede de şanslı hale getirmek ve bundan sonra yapılacak binaların daha kimlikli ve kişilikli binalar ortaya çıkarmak da son derece önemli. Kayseri Ticaret Odamızın bu yeni yapılacak hizmet binasının böyle bir proje yarışmasıyla yapılmasını akıl eden oda başkanı, yönetim kurulu ve Mimarlar Odasına teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu, "Yarışmalar, mimarlık üretim ortamı içerisinde yeni düşüncelerin gelişmesine söylemlere, açılımlara özgür ve şeffaf sosyal bir ortamda mimarlık disiplininde başarılı bir konuma sahiptir. Yarışmalar, genel algı içinde iş alma ve verme yöntemi dışında mimarlık eyleminin nitelikli ürün elde etme sürecine ciddi kazanımlar sağlayan bir kurum olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.  

Ticaret Odası  Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise konuşmasında "Kayseri Ticaret Odası ve yönetim kurulumuz son dört ay içerisinde hizmet binamızın yapılması açısından gerekli gayretleri göstermiş ve proje yarışması ödülünü burada sonuçlandıracak. Tabi ki yapacağımız bu törende ödül alan yarışmacı arkadaşlarımıza ve ekiplere ödüllerini vermek suretiyle de hem kendilerine teşekkür edeceğiz hem de bu çalışmamız neticesinde bir taçlandırma yapmış olacağız. Kendilerine bize bu projenin gerçekleşmesinde çok önemli katkılar sunan başta başkan Eda Hanım olmak üzere tüm mimar arkadaşlarıma, mimarlar odası yöneticilerine teşekkür ediyorum. Serbest ve tek kademeli olarak planlanmış ve süreç bu şekilde devam etmiştir. Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak bir projeyi satın almak ve uygulamak yerine projelerin yarışacağı şehrimize en güzel bir şekilde yakışacak binanın ortaya çıkması için bu yolu tercih ettik."ifadesini kullandı.

Hiçyılmaz konuşamasını  şöyle devam ettirdi.  "Kayseri`de çevre yolu üzerinde sanayi odasının yanında daha önce alınmış olan ve Kayseri Ticaret odası hizmetine sunulmuş olan arsa üzerinde yeni hizmet binamızın yapılması hem seçimden önce hem seçimden sonra her zaman gündeme getirdiğimiz bir husustur. Bu yarışmayı açarken biz ne kadar proje yarışmaya katılırsa o kadar iyi hizmet odasının olacağını düşündük. Bizim bu yarışmamıza Türkiye genelinde 191 adet şartname hazırlandı. Belirlemiş olduğumuz jüri heyeti tarafından çalışmalar yapıldı. Jüride çalışan arkadaşlarımız çok özverili bir şekilde çalıştılar"                  

Konuşmaların ardından Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kto Başkanı ve aynı zamanda yarışmanın jüri başkanı Mahmut Hiçyılmaz`a plaketini takdim ederken, Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu da, dereceye giren projelerin mimarlarına plaketlerini ve ödüllerini  takdim ettiler.

 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor