PROTOKOLDEN KANDİL MESAJI

PROTOKOLDEN KANDİL MESAJI

Mevlid kandili dolayısıyla ilimiz bürokrasisi Kayseri kandilini kutladılar. Mesajlar da kandil gecesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu.

Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet  Özhaseki, Peygamber Efendimizin ve ashabının yaşadığı döneme `Saadet Asrı` denildiğinin altını çizerek, "O`nun ve ashabının yaşadığı devir, insanlık tarihinin en mutlu, en adaletli ve en huzurlu yaşam devridir. İşte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)`nin doğumu da bu asrın müjdecisidir ve bu nedenle insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Günümüz dünyasında, insan hakları, sosyal adalet, eşitlik ve adil paylaşım gibi önemli değerler kaybolmuş, onun yerine kavga, haksızlık, zulüm vs. gibi olumsuz değerler hüküm sürmeye başlamıştır. O nedenle insanlık, Hz. Muhammed (S.A.V)`in tüm dünyaya huzur ve refah getirecek mesajlarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır" dedi.  Mesajında, Mevlid Kandili`nde yapılacak dualarda, insanlığın içinde bulunduğu durumun da göz önünde bulundurulmasını ve bu sıkıntıların giderilmesi için niyazda bulunulmasını isteyen Başkan Özhaseki, kandilin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Yüce Yaratıcı`nın rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede kendimiz, ailemiz ve çevremiz için yapacağımız dualara, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için yapacağımız duaları da ekleyerek, huzurlu bir dünya için gönülden temennide bulunmalıyız. diye konuştu.

    Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı açıklama da,  Örnek kul, son Resül Efendimiz Hazreti Muhammed’in doğum yıl dönümüne kavuşmuş olmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Efendimizin doğuşu; Allah`a yeni bir kulluk çağrısı, insanlığın özüne ve aslına dönüşü demektir. Efendimiz, tebliğ ettiği Kur`an ve örnek hayatıyla insanlığa yönelik İlâhî rahmetin delilidir. `Biz seni, ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik`, `Sen onların arasındayken Allah onlara azab edecek değildir` buyuran ayetler Efendimizin insanlık için bir kurtuluş olduğunu vurgulamaktadır. Efendimizin temsil ettiği rahmet, merhamet ve şefkat  O`nun `büyük bir ilâhî lütuf` olduğunu göstermektedir. Sevgili Peygamberimiz, insanı zirveye ulaştıracak özellik ve güzellikleri oluşturmanın gayreti içinde olmuştur" şeklinde duygularını ifade etti.‘         

    Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, yayımladığı mesajda; 2 Ocak akşamı Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ( S.A.V) efendimizin dünyayı şereflendirilişinin 1444. Yılıdır. Bir mevlit kandiline daha erişmenin mutluluğunu yaşayarak adalet, merhamet, muhabbet ve hikmet peygamberini tazim ile yâd ediyorum.  Peygamberimizin dünyayı şereflendirişi ile gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatırken, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini; vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için mevlid kandilinin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Peygamber Efendimizin adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığı birlikte yaşadığı ashâbına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsar.  Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin yüce örnekliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2 Ocak Cuma gününü, Cumartesi gününe bağlayan gecenin Mevlit Kandili olması sebebi ile yayınlamış olduğu, mesajda “Mevlit Kandili milletimiz için hayırlara vesile olsun “ dedi.

         Başkan Memduh Büyükkılıç, İslam âleminin bu gece Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ‘nin dünyaya gelişini, âlemleri şereflendirdiği, nurlu vücudunun dünyaya intikal ettiği Veladet Kandilini kutladığını kaydetti.

 Peygamber Efendimiz Rebiuvlevvel ayının 12. gününde dünyaya teşrif ettiğini ve bu itibar ile bu ayın 12. gecesi Hicri senesinin ilk kandili olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Peygamberimiz (S.A.V) ‘in teşriflerinin 1436 ‘nci yılının idrak edileceğini ve bu gecenin manevi zenginliğinden istifade etmek gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Mevlit Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Hiçyılmaz mesajında, Peygamberimiz Hazreti Muhammed`in doğduğu gece olarak kutlanan Mevlit Kandil’ine bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hiçyılmaz, mesajında şunları kaydetti: “Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu gece, insanlık alemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği gecedir. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla`ya yöneldiği bu geceden hepimizin en iyi şekilde faydalanmasını dileyerek, üyelerimizin ve tüm Kayserililerin Mevlit Kandilini kutlarım.”



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da