PROTOKOLÜN BAYRAM MESAJLARI

PROTOKOLÜN BAYRAM MESAJLARI

MESAJLARDA FİLİSTİN VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

VALİ GÜNAYDIN BAYRAM MESAJINDA 'TEDBİR' UYARISINDA BULUNDU

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında koronavirüs tedbirleri konusunda hatırlatmalarda bulunarak kurallara uyulması çağrısında bulundu.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "Yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularıyla geçirdiğimiz rahmet ayı Ramazan’ı uğurlamanın hüznünü yaşarken; sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularımızın yoğun olarak yaşandığı bir bayrama daha birlikte ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlarımız, küskünlüklerin dargınlıkların sonlandırıldığı, kucaklaşmanın, sevginin, karşılıklı hoşgörünün en güzel yaşandığı müstesna zamanlardır. Bizlerde bu bayramı fırsat bilerek, kırgınlıkları bir kenara bırakalım" ifadesinde bulundu.

"Milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük fedakârlıklarda bulunmuş şehit ailelerimizi ve gazilerimizi böylesine anlamlı günlerde ve her zaman hatırlamak, acılarını paylaşmak, ayrıca hasta, engelli ve muhtaç olanlara yardım ederek ziyarette bulunmak hepimizin en önemli görevidir" diyen Vali Günaydın, mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Kayserimiz sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşayan bir toplumdur. Huzur içerisinde geçirdiğimiz Ramazan ayından sonra bayramını da aynı şekilde huzur içerisinde geçirmeniz için her türlü tedbir alınmıştır. Emniyet ve jandarma teşkilatımız, sağlık, itfaiye ekiplerimiz ile diğer ilgililer her zaman olduğu gibi bayram süresinde de görevlerinin başında, sizlerin hizmetinde olacaklardır.

Hepimizin bildiği gibi, Koronavirüs ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu kapsamda bayram süresini de içerisine alan tam kapanma dönemini yaşamaktayız. Bu süreçte hepimizin üzerine düşen, hassasiyetle ve kararlılıkla alınan tedbirlere ve uzmanlar tarafından önerilen kurallara uymaktır. Bayram süresinde ziyaretlerimizi ertelememiz salgınla mücadelemiz açısından önem arz etmektedir.

Bu vesile ile başta çok kıymetli şehit ailelerimizin, kahraman gazilerimizin, tüm Kayserili hemşehrilerimin, ilimizde görev yapan çalışma arkadaşlarımın ve basın mensuplarımızın aile ve yakınlarının Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, sevgi ve saygılar sunarım. "

 

BÜYÜKILIÇ'TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, başta Kayseri olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Pandemi sürecini hep beraber el birliğiyle bitirip, normalleşmiş bayramları yaşama dönemini de Cenab-ı Allah bizlere lütfetsin diye dua ve temennide bulunuyorum” dedi.

Açıklamasında Ramazan’ın, feyzinden, rahmetinden ve bereketinden istifade edilen bir ay olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Pandemi sürecinden kaynaklı olarak arzu ettiğimiz ve gönlümüzde yer ettiği şekilde yaşayamamış olabiliriz. Bu şartlarda bile elbette feyzinden, rahmetinden, bereketinden istifade ettiğimiz bir ay oldu” dedi.

Büyükkılıç, Ramazan ayında gönüllere hitap edecek çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Oruçlarımızı tuttuk, teravihlerimizi eda ettik, gönüllerde yer etme arzusuyla insanların gönüllerine hitap edecek çalışmalarımızı yaptık. Tabii ki en önemlisi içerisinde idrak ettiğimiz Kadir Gecesi ile feyzin, bereketin zirveye çıktığı bir günü yaşadık. Bütün bu güzellikleri ile birlikte 2 senedir Ramazan Bayramı'nı iç içe yaşayamıyoruz ama gönüllerimizde her zaman yer eden şekliyle tüm hemşerilerimizin, İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Sağlıklı, huzurlu daha nice bayramlara erişmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Vatanı için canlarını feda eden şehitlere ve korona virüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Başkan Büyükkılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şehitlerimizin kıymetli yakınlarının, anne ve babaları ile ailelerinin özellikle bayramlarını tebrik ediyorum, sağlıklı, huzurlu daha nice bayramlar diliyorum. Kovid sürecinde rahmetli olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyor, sağlıklı, huzurlu daha nice bayramlara diye dua, temennide bulunuyorum. Bu arada sağlık çalışanlarımızı, emniyet ve güvenlik mensuplarımızı unutmadığımızı buradan paylaşmak istiyorum. Pandemi sürecinde en büyük yükü çeken o canlarımız, dostlarımız oldu. İnşallah pandemi sürecini hep beraber el birliğiyle bitirip, normalleşmiş bayramları yaşama dönemini de Cenab-ı Allah bizlere lütfetsin diye dua ve temennide bulunuyorum.”

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “YANIMIZDA OLMASANIZ DA HEP GÖNLÜMÜZDESİNİZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayan Başkan Çolakbayrakdar, mesajında, “Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve şehrimize sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Yanımızda olmasanız da hep gönlümüzdesiniz.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bütün hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Rabbim tutmuş olduğumuz oruçları ve yapmış olduğumuz ibadetleri kabul eylesin. Sağlık ve sıhhat içerisinde nice bayramlara ve ramazanlara erişmeyi nasip etsin. Malum süreç nedeniyle bu bayramı farklı yaşıyoruz. Aile içerisindeki bayramlaşmalarımız eski bayramlar gibi şenlikli olmayabilir. İnşallah Rabbim, en kısa zamanda sağlık ve sıhhat içerisinde hem şehrimizde hem ülkemizde hem de bütün dünyada içinden geçmiş olduğumuz süreçteki salgından kurtulmayı nasip etsin. Bundan sonrasında da hep birlikte sağlık içerisinde bu cennet vatanda nice bayramlara ve ramazanlara erişmek nasip olsun.”

Başkan Çolakbayrakdar, “Bu duygu ve düşüncelerle, Kayserili hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Ramazan Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri'mize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

BAŞKAN YALÇIN’DAN ‘BAYRAM’ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında tüm güzelliklerin hayatımızda yeniden yer bulması temennisinde bulunan Başkan Yalçın, “Pandemiden dolayı yine içimiz buruk bir bayram geçiriyoruz. Bu zor zamanların ardından güzel günlerin geleceğine ve yine yan yana, diz dize kutladığımız bayramlara kavuşacağımıza gönülden inanıyorum. Güzellikler yaşandıkça anlaşılır. Böylesine güzel günleri birlikte yaşamanın ümidiyle Ramazan Bayramını tebrik ediyor, başta Talaslı hemşehrilerim olmak üzere tüm insanlık adına hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.

 

AK PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI ŞABAN ÇOPURĞLU’’DAN ‘BAYRAM’ MESAJI

Dini bayramlar dayanışmanın, birlik ve beraberliğin yoğun bir şekilde yaşandığı müstesna günlerdir. Dargınlıkların, kırgınlıkların ortadan kalktığı bu günler,  kucaklaşmak ve ortak değerleri yaşamak için bir fırsattır. Yüzyıllardır insan sevgisi ve hoş görünün egemen olduğu İslam coğrafyasında bayramlar kardeşlik bağlarının güçlenmesi için her zaman bir vesile olmuştur. Maruz kaldığımız pandemi riskinden dolayı alınan önlemler nedeniyle Ramazan Bayramı sevincimizi bu yıl biraz buruk yaşıyoruz. Aynı zamanda Kudüs’te yaşanan ve Filistinli kardeşlerimize karşı düzenlenen hain ve gaddarca saldırılar hüznümüzü bir kat daha arttırıyor. Filistin topraklarındaki çirkin saldırıda hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allahtan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyorum.

Sonsuz merhamet sahibi Yüce Rabbimiz yaşadığımız bu imtihan günlerinde bizlerin yar ve yardımcısı olsun. İdrak ettiğimiz Mübarek Ramazan bayramı hürmetine bu sıkıntılılardan bir an önce kurtularak selamete ulaştırsın. Sabrımızın sınandığı bu günlerde başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI SERKAN TOK,

Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında bayrama kavuşmanın buruk sevinci içinde olduklarını belirterek, mukaddes toprak, ilk mescidimiz Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını söyledi. Kayseri MHP Milletvekili Baki Ersoy’da yayınladığı Filistin’de yaşananlara değinerek, “Bu Mübarek günlerde Filistinli kardeşlerimizin uğradığı zulmü kınıyor, terörün neden olduğu, hiçbir dini ve insani değerle örtüşmeyen bu saldırıların son bulmasını temenni ediyorum. Yine aynı şekilde kalleş terör örgütünce Mübarek Ramazan Ayı içerisinde şehit edilen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

 

KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz; özel günler olduğuna vurgu yapan Başkan Gülsoy, “Bayramların özünde dayanışma, hoşgörü ve mutluluk vardır. Bu mübarek Ramazan Bayramının da, anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyorum" dedi.

“Bu yılda Ramazan Bayramı'nı çekirdek ailemizle birlikte geçireceğiz” diyen Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rahmet ve mağfiret ayı olan bir Ramazan-ı Şerif'i daha geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz. İnsanlık olarak içinden geçtiğimiz zorlu pandemi süreci, hayatımıza yeni bir dizi zorunlulukları da getirdi. Birbirimizden uzakta, sosyal mesafe kurallarını gözeterek ve diğer bazı kurallara uyarak hayatımızı sürdürmek, özel günlerimizi kutlamak zorunda kalıyoruz. Gönül gönüle olduktan ve uyarıları dikkate aldıktan sonra mesafelerin bir önemi olmadığını bilen bizler, yine ihtiyaç duyan kişilere yardım edebilir, çocuklarımızı sevindirebiliriz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek birlikte geride bırakacağız. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, tedbirler elden bırakılmaksızın kutlanması ve bu musibetten biran önce kurtulmak en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ‘Bu bayramda böyle olsun’ diyor, başta sağlık olmak üzere, kardeşliğin, hoşgörünün ve dayanışmanın daim olduğu nice bayramları birlikte yaşamak dileğiyle tüm üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, mutluluk ve huzur dolu günler getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK’TEN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

“BAYRAMA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Belediye Başkanımız Esat Öztürk, yarın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Öztürk mesajında şu görüşlere yer verdi: “ Ramazan-ı Şerifin rahmet, mağfiret ve bereket iklimini bir kez daha yaşadığımız bir bayrama daha kavuşmanın buruk mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan Ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da Filistinli kardeşlerimize yönelik alçakça saldıran işgalci İsrail'i bir kez daha lanetliyorum. Şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının her zaman yanındayız. Gönül ister ki geçmişte olduğu gibi bu bayramı da sevdiklerimizle beraber coşkulu bir şekilde geçirelim. Ancak tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen korona virüs salgını sebebiyle, bu bayramı evimizde geçirmek durumundayız. İnşallah bu bayram ülkemizi ve tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgınının sona ermesine, dünya üzerinde zulüm altında bulunan kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven, sağlık içinde geleceğe umutla bakmasına vesile olur. Rabbimden, sevgi, kardeşlik, muhabbet, kucaklaşma, vuslat günleri olan bayram günlerini, hakkıyla idrak etmenizi diliyorum. Bayramın, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisiyle, sizleri muhabbetle selamlıyor, Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.”

 

OSB BAŞKANI NURSAÇAN, "MESAFELER UZAK, KALPLERİMİZ YAKIN"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, tüm dünyayı etkileyen Covid 19 nedeniyle bu yıl Ramazan Bayramı’nın mesafeli yaşanacağını; ancak bu mesafenin gönülleri daha da yaklaştıracağını kaydetti. Nursaçan, önümüzdeki günlere güvenle baktıklarını ve her alanda olumsuzlukların geride kalacağına inandığını dile getirdi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursçan, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, on bir ayın sultanı Ramazan ayını ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve Ramazan Bayramı ile bu mutluluğun taçlanacağını söyledi.

Ramazan Bayramı’nın, Covid 19 nedeniyle tüm dünyada arzu edildiği gibi kutlanamayacağını ifade eden OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Maalesef bir yılı aşkın süredir tüm dünya ile birlikte Covid 19 ile mücadele ediyoruz. Devletimiz bir taraftan 17 günlük tam kapanma başta olmak üzere virüsün yayılma hızını azaltmak için önlemler alıyor, bir taraftan da aşı çalışmalarına hız vererek bağışıklığı artırmak için mücadele ediyor. Bizler de hem kurumsal hem de bireysel olarak bu mücadeleye sonuna kadar destek vereceğiz. Elbette17 günlük tam kapanma nedeniyle mesafeli bir bayram geçireceğiz. Gurbetteki yakınlarımızla buluşamayacağız ve Ramazan Bayramı’nı geniş aile olarak kutlayamayacağız. Alınan tedbirlere riayet ettiğimiz takdirde belki yakınlarımızla mesafeli olacağız; ama virüsün yayılmasını önleyerek onların hayatımızda var olmasını sağlayacağız. Ayrıca, mesafeler uzak olsa da gönüllerimiz her zamankinden çok daha yakın olacak” dedi.

Açıklamasında Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara da değinen Nursaçan, Kadir Gecesi’nde başlayan bu saldırıların, kalbi iman ve insanlık dolu herkes tarafından lanetlendiğini belirtti ve İsrail tarafından yapılan bu barbarlığın apaçık bir devlet terörü olduğunu kaydetti. Nursaçan, “Bu mübarek günlerde kan döken zalimin cezalandırılması, mazlumun sıhhat ve selamete kavuşması için dua ediyoruz” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe güvenle bakmak istediklerini vurgulayan OSB Başkanı Nursaçan, Covid 19’un etkisinin azalmasıyla birlikte her alanda çok önemli atılımlar yaşanacağına inandığını dile getirdi. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın bayramını tebrik eden Tahir Nursaçan, “Başta Kayseri Organize Sanayi Bölgemizin üretim kahramanları olmak üzere tüm hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

 

 

İL MÜFTÜSÜ GÜVEN'DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Güven, "Gelişiyle bizlere rahmet, bereket ve huzuru yaşatan, zihin ve gönül dünyamızı, bağışlanma, arınma ve takva ile süsleyen Ramazan ayının ardından, barış, kardeşlik ve muhabbet iklimi Ramazan Bayramı’na girmiş bulunuyoruz.

Bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturan, hayatın sekinet ve huzura dönüştüğü, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma günleridir. Fakat maalesef bugün acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, iman ve İslam kardeşliğimizin en önemli tezahürlerinden olan bayramlarımız, bayram gibi idrak edilememektedir. Dolayısıyla bu bayram; dil, ırk, renk, kültür, ülke ve coğrafyaları farklı; imanları, gönülleri ve duaları bir milyonlarca Müslüman kardeşimizle aynı hissiyatı ve sevinci yaşamamıza vesile olmalıdır. Zira bayramlar, hep beraber sevince dönüşürse hakiki manada bayram olur. Bunun için bayramın neşesini çoğaltmalı ve her yere taşımalıyız" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Bayramlar, bizleri istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran en müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı ulvî zaman dilimleridir. Bu coşku, bayram sabahı, tekbirlerle gürleşir, gönülden gönüle, evlerden evlere taşınır; sokaklara, meydanlara taşar; müminlerin yüzünde ve sesinde hayat bulur.

“Sorumluluk Bilinci ve Ramazan” a ulaşmanın en önemli vesilelerinden biri ise hiç şüphesiz Kur’an’ın tebcil ettiği Ramazan ayıdır. Bu kutlu zaman dilimi, her şeyden önce kişiyi, kulluğun en önemli motivasyon kaynağı olan nefis murakabesine sevk edip mazi ve hâlin muhasebesini yaparak istikbali tanzim etme sorumluluğuna ulaştırmaktadır. Modern dünyanın baş döndürücü kuşatması altında örselenen ruhlarımızı bilhassa oruç ibadetiyle teskin etmeye, kendimizi ve çevremizi algılayıp anlamaya sevk etmektedir. Bu manada rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan, biraz soluklanmaya ihtiyacımız olduğunu hatırlatıp bizi manevi yönden donatan, sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye zemin hazırlayıp fırsat tanımakla bizi sekinetle buluşturan eşsiz bir zaman dilimi olmuştur.

Bu bayramda da fakirlerimizi, yoksullarımızı, dul ve yetimlerimizi, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi zekât, fitre, sadaka ve yardımlarımızla sevindirmeliyiz. Birlik ve beraberliğe ekmek ve sudan daha muhtaç olduğumuzu unutmamalıyız. Bayramımızı bu güzelliklere vesile kılmak toplum bireyleri olarak en büyük görevimizdir.

Mübarek bir zamanın kutlu atmosferini idrak ettiğimiz bu günlerde önemli bir husus da; Ramazan vesilesiyle yeniden kuşandığımız kulluk şuurunu, ibadet bilincini, sorumluluk duygusunu, merhamet ahlakını, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kimsesizlerin kimsesi olma gibi bizi biz yapan değerlerimizi aynı azim ve kararlılıkla devam ettirmektir. Ramazanın bereketini ve bayramın güzelliğini bütün bir hayata taşımaktır. Zira buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.

Çünkü bugün dünyamız, yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan ve milyonlarca insanı derinden etkileyen bir (Covid-19) virüsün sebep olduğu sancılı ve sonucu belirsiz bir süreçten geçmektedir. Bu bağlamda küresel boyutta insanlığın bir endişe, umutsuzluk, çaresizlik ve özgüven sarsılması yaşadığı da bir gerçektir. Dolayısıyla bizim gereken tüm tedbirleri alarak azim ve ümitle, sabır ve metanetle, tevekkül ve dua ile mücadeleye devam etmemiz ve insanlığa da bu manada rehberlik etmemiz gerekmektedir.

Zira biliyoruz ki, aziz milletimiz, geçmişten günümüze savaş, doğal afet, salgın hastalık ve ekonomik sıkıntılar gibi nice badirelerin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla üstesinden gelmiştir. Nitekim bu zorlu süreçte, devletimizin ve milletimizin beraberce ortaya koyduğu takdire şayan tavır da bunu göstermektedir. Önemle ifade etmeliyim ki kadirşinas milletimizin bu asil tutumu, Allah’ın izni ve inayetiyle gelecek güzel günlere dair umudumuzu artırmaktadır.

Bayramlarda evlerden evlere taşınan armağanları, gönüllerden gönüllere taşıyalım! Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi sevindirelim. Özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı, kuşatıcı bir sevgi ve kardeşliği yaşadığımız bu ibadetin coşkusu ile tanıştıralım. Bize sığınan kırık kalpleri onaralım, gönlümüzün kapılarını Allah’ın biçare misafirlerine açalım. Bayramın manevi atmosferinde mültecileri, yetimleri, yaşlıları ve engellilerin gönüllerini imar etme, huzurevlerinde kalanları, öğrencileri, toplumumuzun yetimleri sokak çocuklarımızı, yoksulları, onuruyla, izzetiyle yaşayan ihtiyaç sahiplerini, vatanımızın uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan eşlerini ve yavrularını, hatırlayalım. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri, yara alan kardeşliklerimizi onaralım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim. Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım.

Bu duygu ve düşüncelerle, evlerimizden çıkamadığımız bu günlerde telefonla akraba ve dostlarımızla tebrikleşmeli, işine gidemeyen, başkalarına muhtaç olan fakir ve yoksullar görüp gözetilmeli günahlarımıza tövbe ve istiğfar ederek Rabbimize dua ve niyazda bulunmalıyız.

Ramazan Bayramı’nın İslami bilincimizin ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesine, insanlığın hidayet ve barışına vesile olması temennisiyle, sağlık ve huzur içinde nice bayramlara erişmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

 

REKTÖR KARAMUSTAFA’DAN “RAMAZAN BAYRAMI” MESAJI

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ramazan Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa, Ramazan Bayramının tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini dileyerek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın burukluğunu, bir bayrama daha kavuşmanın sevincini birlikte yaşamaktayız. Bayramlar, birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, paylaşmaktır; dargınlıkların ve küskünlüklerin son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirve yaptığı günlerdir. Her ne kadar dünya genelinde yaşanılan koronavirüs salgını nedeniyle birbirimizi ziyaret edemesek de gönüllerimiz birdir ve beraberdir. Elbette, Allah’ın izniyle, bu sıkıntılı günler geride kalacak ve eski özlediğimiz bayram günlerine en kısa sürede kavuşacağız. Yeter ki geleceğe yönelik umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyelim. Bizler bir ve beraber oldukça, birbirimizle kenetlendikçe, sevinci ve hüznü birlikçe paylaştıkça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı yoktur. Bu vesilelerle başta üniversitemiz mensupları ve milletimiz olmak üzere tüm Türk ve İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Ayrıca bu bayram vesilesiyle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yapmaya çalışan Filistinli sivil halka yönelik İsrail saldırılarının biran önce sona ermesi temennisi ile herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun.”



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi