PSİKOLOG ERTUĞRUL´DAN YKS ADAYLARINA ÇAĞRI

PSİKOLOG ERTUĞRUL´DAN YKS ADAYLARINA ÇAĞRI

SINAVA İKİ GÜN KALA DERS ÇALIŞMAYI BIRAKIN

Psikolog Dr. Ertuğrul, sınava iki gün kala öğrencilerin ders çalışmaya ve deneme soruları çözmeye ara vermelerinin gerektiğinin altını çizip, zihnin ve bedenin psikolojik olarak dinlenmesi gerektiğini belirterek ?Sınava iki gün kala ders çalışmayı ve soru çözmeyi bırakın. Sınav öncesi rutininizi bozmadan, gündelik hayatınızı her gün olduğu gibi devam ettirin? ifadesini kullandı.

Acıbadem Hastanesi Psikolog hekimi Sevim Buzkan Ertuğrul haber ekibimiz aracılığı ile hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilere sınav öncesi yapılması gerekenlere dair tavsiyelerde bulundu. Psikolog Ertuğrul, sınava iki gün kala öğrencilerin ders çalışmaktan ziyade aileleri ve arkadaşlarıyla beraber kaliteli vakit geçirmelerinin zihinsel anlamda iyi geleceğinin önemini vurgulayarak şunları kaydetti. ? Buradaki en önemli durum rutinlerini bozmamaktır. Yaşamlarında yaptıklarının dışına çıkmamalarını istiyoruz. Rutini bozduğumuz süre içerisinde beden fizyolojik ve psikolojik olarak da bundan etkileniyor. Aileleri ile birlikte 1 saat kadar kaliteli zaman geçirmek bu dönem içerisinde öğrencileri daha hazır hale getirecektir. Artık sınav odak noktasından çıkıp, hayatımızı normal şekilde yaşamayı öğrenmeliyiz. Aileler öğrencileri sakinleştirici konuşmalar yaparak sınav konusu dışında da sohbetler ederek bu sürece hazırlayabilirler.?

Sözlerinin devamında adayların ailelerini uyaran Psikolog Ertuğrul ?Cumartesi ilk sınava girdikten sonra Pazar günü ikinci aşama sınavına girecek çocuklarımızla sınav odaklı konuşmayın? ifadesini kullanarak şunları kaydetti? ?Cumartesi ilk sınavdan çıktıktan sonra olağanüstü bir hale getirmemek gerekiyor, daha rutin bir hale getirilebilir. Cumartesi akşamı da öğrencilerin kesinlikle ders çalışmalarını istemiyoruz. Çünkü Pazar günü de çok önemli bir sınavlarının olacağını unutmamaları gerekiyor. Sınav esnasında heyecanlar ve kaygılar gayet doğaldır. 15-20 saniyelik aralar verilebilir. Bu aralar aslında sınavın süresiyle alakalı sıkıntıya sokmaktansa dikkatimizi toparlamaya neden olacaktır. Bunları yaptığımız takdir de öğrenciler sınavlarına daha rahat bir şekilde girebiliyorlar, sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.?

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı