PSİKOTEKNİK TEST RAPORU ZORUNLU OLACAK

PSİKOTEKNİK TEST RAPORU ZORUNLU OLACAK

TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE PSİKOTEKNİK TEST RAPORU ZORUNLU HALE GELİYOR

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1 Aralık 2019 tarihinden itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik teste girip rapor alması mecburi hale getirildi. 1 Aralık itibariyle psikoteknik test raporu olmayan araç sahiplerine 885 lira, sürücülere ise 283 lira cezai işlem uygulayacak.

İnsan unsurundan kaynaklı olarak meydana gelen trafik kazalarını minimize düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza, hız kontrolü ve saldırganlık gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanılan psikoteknik testi 1 Aralık'tan itibaren ticari araç sürücülerine zorunlu hale geliyor.

Sürücülerin refleksini, algısını ve karar verme kabiliyetini ölçerek, riskli sürücüleri tespit etmek ve bu sayede insan kaynaklı meydana gelen trafik kazalarını en aza indirmek için uygulanan psikoteknik testi 1 Aralık itibariyle ticari araç sürücülerine zorunlu hale geliyor. Son zamanlarda artan trafik kazalarının önüne geçmek için genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı, 1 Aralık itibariyle psikoteknik test raporu olmayan araç sahiplerine 885 lira, sürücülere ise 283 lira cezai işlem uygulayacak. Riskli sürücüleri trafikten çekmek için uygulanan psikoteknik test, psikologlar eşliğinde 1-1,5 saat arasında gerçekleştiriliyor. Bu süre içerisinde sürekli dikkat testi, mühakeme testi, koordinasyon testi, seçici dikkat testi, hız mesafe tahmin testi, çarpışma tahmin testi, görsel algı bellek testi, kişilik testi, görsel süreklilik testi, çevresel görsel görüş testi, tepki hızı testi ve trafiğe ilişkin görüş testi olmak üzere 12 farklı test uygulanarak riskli sürücüleri tespit edip bu riskli sürücüleri trafikten uzaklaştırıp trafik kazalarının olumsuz etkilerini azaltmak hedefleniyor.



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı