Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

Bakan Özhaseki ?Biz, Şehrimizde Müthiş Bir Bayram Atmosferi Yaşıyoruz? ...

İLİMİZ PROTOKOLÜ BAYRAM NAMAZINI HUNAT´TA KILDI
İlimizde Ramazan Bayramı heyecanı bayram namazıyla birlikte başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bayram namazını Hunat Camii´nde kıldı. Namaz sonrasında vatandaşlar ile tek tek bayramlaştılar.
İlimizde Ramazan Bayramı heyecanı bayram namazıyla birlikte başladı. Camileri dolduran vatandaşlar hep birlikte bayram namazını kıldıktan sonra birbirleriyle tek tek bayramlaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar bayram namazını Hunat Camii´nde kıldı.
Bayram namazının ardından ilimiz protokol üyeleri, vatandaşlarla cami içerisinde oluşturulan çemberde bayramlaştılar.
Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilimizde Ramazan´ın en iyi şekilde idrak edilmesine karşın çevremizdeki ülkelerde yaşanan kargaşalara dikkat çekerek şunları söyledi: ?Tüm İslam Âlemi´nin ve bizim değerlerimizi taşıyan herkesin bayramı mübarek olsun. Allah nice bayramlara ağız tadıyla ulaşmayı nasip etsin. Biz, şehrimizde müthiş bir bayram atmosferi yaşıyoruz. Manevi iklimi iliklerimize kadar hissediyoruz. Bir taraftan oruç tutanlar, bir tarafta tutamasa da tutanlara saygı duyanlar. Kayseri bunu en güzel yaşayan şehirlerin başında geliyor. Bir taraftan da insanlarımız fakirleri ve kimsesizleri düşünüyor. Belediyelerimiz ve başkanlarımız, fakirleri gözetiyor ve kolluyor. Akşam yoksullar için iftar yemekleri çıkıyor. 1 ay boyunca Ramazan´ı en güzel duygularla yaşıyoruz. Allah´a şükürler olsun, bundan büyük nimet olamaz. Etrafımızdaki ülkelerin huzura muhtaç olduğu bir ortamda, bizler ülkemizde barış içinde yaşıyoruz. Ağzımız tatlı ve evlerimize gidebiliyoruz. Rabbime şükürler olsun. Bundan sonrada Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın diye dua ediyoruz. Bizim ülkemizdeki sıkıntı, etrafımızdaki dünyanın yanmasına neden olur. Biz iyiyiz ve etrafımızdaki ülkelerde iyi olsun diye çaba sarf ediyoruz. Bizim değerlerimizi taşıyan birçok ülke sıkıntı içinde ve adeta inliyor. Rabim onları da biran önce kurtarsın. İslam Âlemi´ne birlik ve beraberlik versin. İslam Dünyası´nı karıştıranları da perişan etsin. Yeniden hayırlı bayramlar diliyorum.?
Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, şöyle dedi: ?Bayramların yaşantımızda ayrı bir yeri vardır. Çünkü birçok güzelliği beraberinde getirir. Bayramların özünde sevgi ve saygı, birlik ve beraberlik ile mutluluk ve barış vardır. Bayramların özünü çocuklarınıza yaşatın. Bayramlar küskünlüklerin sona erdirilmesine vesiledir. Bayramlar dost ve akraba ziyareti ile başlar. Ancak özünde küskünlüklerin giderilmesine vesile olur. Dostlar hatırlanır, çocuklar sevindirilir, yaşlıların gönlü alınır, düşkünlere yardım eli uzatılır. Bu anlamda bayramlar birey ve toplum için önemli günlerdir. Türk Milleti´nin ve İslam Âlemi´nin mübarek Ramazan Bayramları´nı en içten duygular ile kutlar, nice bayramları sevdikleri ile beraber huzur ve sıhhat içerisinde geçirmelerini niyaz ederim.?



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı