RAMAZAN SOKAĞI

RAMAZAN SOKAĞI

KAYSERİLİLERİ BEKLİYOR

Lokma tatlıcısı, şerbetçisi, Karagöz ve Hacivat´ı, ilahileri, meddahı, davulcusu ve daha pek çok güzellikleriyle Ramazan ayını doyasıya yaşamak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken Büyükşehir Belediyesi´nin Ramazan Sokağı Mimarsinan Parkı´nda açıldı. Ramazan Sokağı daha ilk gününde büyük bir ilgiyle karşılaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan Sokağında bu ay boyunca her gün dolu dolu etkinlikler yapılacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği Ramazan Sokağı´nı bu yıl içerik ve genişlik açısından çok daha büyüterek yeniden açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılışa eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Ramazan Sokağı´na gelen vatandaşlarla selamlaşan ve sohbet eden Başkan Çelik, çocuklarla yine yakından ilgilendi.
Ramazan Sokağı´nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Müftüsü Şahin Güven, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"KÜLTÜREL VE MANEVİ KATKI VERMEK İSTİYORUZ"
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen yıl Ramazan Sokağı´na gösterilen ilgi nedeniyle bu yıl aktiviteleri daha da artırdıklarını ve daha geniş bir alanda Ramazan Sokağı oluşturduklarını söyledi. Kayseri´de yaşayan herkesin bu sokağı görmesi gerektiğini belirten Başkan Çelik, "Her akşam kültürel ve manevi yönden insanlarımıza bir şeyler verelim istiyoruz. Teravih namazına kadar çocuklar için her gün birbirinden farklı eğitici programlar düzenledik. Yine çocuklar için oyun parkları hazırlandı. Güvenlikli alan içinde çocuklar eğlenirken anne babalar Ramazan Sokağı´nı gezebilecekler. Teravih Namazı sonrası ise ana program başlayacak. 30 gün dolu dolu programlar yapılacak. Gecenin sonunda da hediye çekilişleri gerçekleştirilecek" dedi.
Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de törende yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinlik nedeniyle Başkan Mustafa Çelik´e teşekkür etti ve birlik beraberlik içinde Ramazan Bayramı´na erişme temennisinde bulundu.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız ise, Ramazan Sokağı´nın Kayseri´ye katılan zenginliklerden bir tanesi olduğunu söyledi. Bu etkinlikleri kaynaşma, uzlaşma ve dayanışmaya vesile olarak gördüklerini de dile getiren Yıldız, "Halkımızın olabildiğince bu etkinliklere katılarak çocuklarımıza buradaki manevi lezzeti tattırmaları gerekiyor" dedi.
HELVACI DEDE´NİN HELVASI, SOMUNCU BABA´NIN SOMUNU
Ramazan Sokağı´nın açılışı, konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven´in dualarıyla yapıldı. Açılış sonrası Başkan Mustafa Çelik, davetlilere Ramazan Sokağı´nı gezdirdi. Birbirinden güzel lezzetlerin sunulduğu, sahafların bulunduğu, hediyelik eşyaların satıldığı Ramazan Sokağı daha ilk gününde büyük ilgi gördü. Ramazan Sokağı´nda yer alan Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan KAYTUR´un Kayseri Hatırası Standı, Erciyesi A.Ş.´nin suni kar eşliğinde binilen gondolu, KAYMEK´in birbirinden güzel çalışmalardan oluşan sergisi ve Spor Etkinlikleri A.Ş.´nin izleyicilere sunduğu spor gösterisi beğeniyle izlendi ve gezildi. Açılışın en anlamlı görüntülerinden birisi ise KAYTUR standında Başkan Mustafa Çelik tarafından Helvacı Dede´nin helvası ve Somuncu Baba´nın somununun dağıtılması oldu.
TÜM LEZZETLER BİR ARADA BU SOKAKTA
Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sokağı, renkli etkinliklere ev sahipliği yapmakla kalmıyor, her yerde bulunmayan lezzetleri de bir arada sunuyor. Ramazan Sokağı´nı gezenler şerbet, lokma tatlısı gibi lezzetlerin yanı sıra gül lokumu, turşu suyu, kavurga, sucuk-ekmek, pişirilişi izlenen künefe gibi daha pek çok lezzeti tamda imkanı buldular. Ayrıca, Yahyalı Belediyesi de katılımcılara kiraz, çilek ve yoğurt ikram etti.
BAKAN YILDIZ OSMANLI SULTANI OLDU
Ramazan Sokağı´nın dikkat çeken bir başka etkinliği de Osmanlı Çadırı´nda içilen kahve ve isteyenlere Osmanlı Sultanı olma imkanı sunması oldu. Ramazan Sokağı´nda hatıra fotoğraf çektirmek isteyenler için kostüm hazırlandı ve stüdyo oluşturuldu. Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer de kaftan ve kavuk giyerek Ramazan Sokağı hatırası çektirdi. Yıldız ve Tamer´in fotoğrafları kısa süre içinde kendilerine verildi.



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"