RAMAZAN SOKAĞINDA

RAMAZAN SOKAĞINDA

SUFİ MEHTER RÜZGARI

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Sokağı, düzenlenen etkinliklerle vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.
Ramazan´ın ilk akşamından bu yana birbirinden farklı ve değerli konukları ağırlayan Ramazan Sokağı´nda son olarak Sufi Mehter Konseri gerçekleştirildi.

Hacivat-Karagöz gösterisi ile başlayan program Sufi Mehter Takımı´nın ilahi dinletisi ile devam etti. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Sufi Mehter´in performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser sonrasında ise katılımcılar arasından yapılan çekilişle üç seyirciye çeşitli hediyeler verildi.

Mimarsinan Parkı´nda kurulan Ramazan Sokağı´nda etkinlikler, Ramazan ayı sonuna kadar her akşam iftardan sonra devam edecek.


Çolakbayrakdar, "Nil´i Yarıladık"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan´ın en önemli geçiş güzergahlarından Nil Caddesi´ni yenileme çalışmalarında yarıyı geçtiklerini söyledi.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Fatih ve Fevzi Çakmak Mahalleleri´ni birbirine bağlayan Nil Caddesi´nin yoğun kavşak ve ara yolları birbirine bağlayan önemli bir geçiş güzergahı olduğunun altını çizerek, ?Nil Caddesi´ni yaklaşık 100 bin nüfus ve sahip olduğu çok sayıda araç yoğun olarak kullanıyor. Bu nedenle Nil Caddesi üzerinde başlattığımız yenileme çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı´ndan başlayarak tamamı yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yenileme çalışmalarımızı şu ana kadar Sadık Ahmet Cami Kavşağı´na getirerek Nil´i yarıladık. Bitirmiş olduğumuz bölümü hemen vatandaşımızın hizmetine sunduk?dedi.

Kaski, Elektrik Şirketi ve Kayserigaz gibi kurumlarla koordineli çalışmalar yürüterek alt yapı hizmetlerinin de yenilendiğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ?Nil Caddesi üzerindeki tüm alt yapı, kaldırım, asfalt ve otoparklar için şu ana kadar; 781 ton asfalt, 4 bin 500 metrekare yeni bazalt taş parke, 3 bin metre bordür kullandık ?şeklinde bilgiler verdi.
Nil Caddesi´ni yenileme çalışmalarını yaparken yeşil alanları da koruduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ?Mevcut ağaçlardan hasta olanları değiştirdik, yenilerini diktik. Yeşil alanları elden geçirdik. 135 araçlık yeni oto park yaptık. İnşallah Nil´in diğer yarısını da Ramazan Bayramı´na kadar tamamlayıp hizmete açacağız. Kocasinan´da yenilik çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Kocasinan´ı çağdaş dünyanın sahip olduğu bütün imkanlarla donatmak için büyük gayret sarf ediyoruz. İnsana hizmet kaynaklı sürdürülen çalışmalarımızla vatandaşlarımıza rahat yaşam imkanları sağlamak istiyoruz. Kocasinan büyük bir değişim, yenilik ve gelişim yaşıyor. Çalışmalarımızı sabırla karşılayan cadde esnafımıza ve mahalle sakinlerimize çok teşekkür ederim "şeklinde sözlerini bitirdi.



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı