RAMAZAN TIR´I

RAMAZAN TIR´I

HACILAR´DA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen ve bu yıl 15´cisi düzenlenen Ramazan Gecelerinin dün akşamki durağı Hacılar oldu.

Hacılar Meydanında düzenlenen etkinliğe Enerji ve Tabi Kaynaklar önceki dönem Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Ali Saraçoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Ak Parti Hacılar İlçe Başkanı Ahmet Övüç, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Ramazan Etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konserinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda bir konuşma yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, etkinliklerin gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ekibine teşekkür etti. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü;

?Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetlerle, Allah´a karşı tam bir teslimiyet içinde, iyi bir kul, örnek bir insan olma fırsatını elde ediyoruz. Ramazan bereket demek, kardeşlik demek, hoşgörü demek, sevgi demek, sabır demek, paylaşmak demek, yardımlaşmak demek, Ramazan dua demektir. Ramazan Tırının ilçeye gelmesinden dolayı memnun oluyoruz ve emeği geçen başta Büyükşehir belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum.?

Programda daha sonra Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Ali Saraçoğlu yaptığı selamlama konuşmasında, ?Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu hizmeti veren Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ediyorum.? dedi.

Son olarak konuşan ve tüm katılımcıların Ramazan Ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Önceki Dönem Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü, ?Tuttuğumuz oruçları Allah Kabul etsin. Mizanımıza koysun. Hem dünya hem de ahiret iyiliğimizin vesilesi olsun. Ramazan ayında böyle bir etkinliği düzenleyen değerli Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kıymetli Hacılarlı hemşerilerim; yakında bu bir ay içerisinde 24 Haziran´da her birimizin tercihleri ile beraber kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmanın inşallah tercihini yapacağız. Sizlerin sağduyusuna, sezgilerine, basiretine, ferasetine her zaman olduğu gibi aklına, vicdanına, kalbine, yüreğine güvendik. Sizler bizi mahcup etmediniz, yine etmeyeceksiniz. Bizler de sizi şimdiye kadar 16 yıl boyunca hamdolsun mahcup etmedik, başınızı öne düşürecek, yüz kızartacak herhangi bir şey Cenabı Hakka şükürler olsun ki yapmadık. İnşallah bundan sonra da yapmayacağız. Sizler bize güvendiniz, biz size güvendik ve biz Türkiye olduk, siz de Türki´nin kendisi oldunuz. İnşallah yine tercihlerinize güvendiğimiz ve Türkiye´nin önünü açan istikametimizi, istiklalimizi her zaman olduğu gibi berrak, aydınlık Türkiye´ye açan bir dönemin arifesindeyiz. Ben şimdiden hem Ramazan Bayramınızı hem de bu yapacağınız tercihlerden dolayı sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah´a emanet olun inşallah.?

Geleneksel Ramazan Eğlenceleri programında çocuklarıyla birlikte illüzyon, Hacivat-Karagöz, orta oyunu gösterilerini izleyen aileler keyif dolu bir Ramazan akşamı yaşadılar. Çocuklar için ödüllü yarışmaların da yapıldığı program sema gösterilerinin ardından Türk tasavvuf müziği dinletisiyle ile son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ