RAMAZAN BEREKETİYLE GELİYOR

RAMAZAN BEREKETİYLE GELİYOR

Ramazan'a sayılı günler kala hazırlıklar da başladı. İslam Alemi, bu mübarek ayı sevgi ve kardeşlik ortay paydasında, ibadetle geçirecek.

Ramazan ayı münasebetiyle her bütçeye uygun yüzlerce gıda iaşesi hazırlandı. Bir aylık gıda kumpanyalarının ticaret hacmi ise 4 milyar liraya ulaştı. Bu gelir ise ülkemiz ekonomisine büyük bir destek oldu.

Ramazan'a sayılı günler kala içeceğinden bakliyatına, çaydan şekere kadar birçok ürünü barındıran gıda iaşeleri hazırlanmaya başladı. Market ve alışveriş merkezleri Ramazan ayı öncesi, gıda ürünlerinden oluşan alternatif gıda paketleri hazırladı.

'' Komşusu açken, kendisi tok uyuyan, bizden değildir'' hadisi şerifinde belirtildiği gibi,daha çok Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin iftar ve sahur sofralarına katkı sağlamak isteyen hayırseverlerin ilgi gösterdiği gıda paketleri, market ve alışveriş merkezlerinin reyonlarındaki yerini almaya başladı.


Geleneksel hale getirilen Ramazan paketleri, hem tüketicilere daha hesaplı alışveriş imkanı sunuyor, hem de yardıma muhtaç insanlara yardım etmek isteyen hayırseverlere de alternatif olanak sağlıyor.


Ramazan paketleri aynı zamanda ekonomik alışveriş imkanı da sağlıyor. Alışveriş merkezi ve marketler, ürünleri tek tek satın alındığındaki fiyatlarından daha cazip fiyatlarla Ramazan paketleri oluşturuyorlar.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Başkanı Şemsi Topuz Ramazan'da yüz binlerce gıda kumanyası hazırlandığını ve bu konuda ticaret hacminin 4 milyar liraya ulaştığını söyledi.


Market ve alışveriş merkezleri, bu amaca hizmet etmek için aynı zamanda alışveriş çekleri de düzenliyorlar. Marketlerden alışveriş çeki satın alan hayırseverler, bu çekleri verdikleri dar gelirli vatandaşların marketten diledikleri gibi alışveriş yapmalarını sağlıyorlar.


Bazı marketler ile internet sitelerinden Türk Kızılayı, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) veya şehit aileleri için de Ramazan paketi satın alınabiliyor. Bu gıda paketleri satın alınan kurum aracılığıyla Türk Kızılayı'nın belirlediği ihtiyaç sahiplerine, lösemili çocukların ailelerine veya şehit ailelerine ulaştırılabiliyor. Dolayısıyla bir aylık ramazan bereketi ülkemiz ekonomisine de ciddi şekilde destek sağlamış oluyor. 



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti