RAMAZAN BOYUNCA ESNAFA GÖZ AÇTIRMAYACAK

RAMAZAN BOYUNCA  ESNAFA GÖZ AÇTIRMAYACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeniyle gıda maddeleri satışı gerçekleştiren işlerlerini denetleyecek ekipler oluşturdu. Türkiye`de ilk olacağı belirtilen `Mahalle Denetmenleri` projesi de bu ramazan hayata geçecek̷

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan ayı denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan`ı gıda maddelerinin satışlarını  fırsata çevrilmesine engel olmak amacıyla denetim ekipleri ile denetim sayılarını arttıran müdürlük, günde ortalama 400 işyerini  denetleyecek. Bu amaçla 10  araçlı iki grup halinde denetim timleri oluşturulduğu bildirildi.

Rutin denetimlerinin yanı sıra Ramazan ayına yönelik denetimlerin de artarak devam edeceğini dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  Gıda Şube Müdürü  Cevdet Akyüz" Mübarek Ramazan ayını   fırsat olarak görüp, bı sürede  fahiş karlar elde etmeye çalışan  art niyetli insanlar var . Bu gibi fırsatçılara imkan vermemek  için ekiplerimiz çalışmalarını ve denetimlerini aralıksız  devam ettirecek” değerlendirmesinde  bulunarak  vatandaşların gıdaya yönelik her türlü ihbar ve şikayetlerini `Alo Gıda 174` hattına yapmalarını istedi..

Öte yandan  Akyüz  kısa süre önce  ilimizde  ülkemizde  ilk kez hayata geirilen  bir uygulamaya da start  vermeyi  planladıklarını vurgulayarak  `Mahalle Denetmenleri` nin iş başında olacağını kaydetti.. . “`Projeye göre her mahalleden sorumlu gıda denetmenleri olacak. Mahalle sakinleri denetmenleri tanıyacak ve şikayetlerini  her an onlara iletecek. Denetmen ekip sayısı mahallenin büyüklüğüne göre değişebilecek. Ve her denetmenin 6 ay sonra dönüşümlü olarak görev yeri de değiştirilecek. Ayrıca bu denetmenlerimize tablet bilgisayar desteği de vereceğiz. Ekipler, online takip  edilecek. Böylece ekiplerimiz vatandaşlarla, sağlıklı iletişim kuracak ve bakanlığımızın belirlediği kriterleri göz önünde bulundurarak toplum sağlığını koruyup, kollayacak”

Açıklamaların ardından  sahaya haber ekibimiz  nezaretinde denetimlerini gerçekleştiren  Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri  kriterlere uymayan esnafları sözlü olarak uyararak, eksiklerin devam etmesi halinde  cezai işlem uygulanacağını hatırlattılar…



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi