RAMAZAN TIRI EĞLENCESİ YİNE BAŞLIYOR

RAMAZAN TIRI EĞLENCESİ YİNE BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi kültür-sanat faaliyetleri kapsamında geleneksel hale getirilen Ramazan Geceleri etkinliği, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi nedeniyle bu yıl da gezici TIR ile semtlere taşınıyor.

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan uygulama ile hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatılması, hem de maddi imkânsızlıklar nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılamayan vatandaşların da faaliyetlerden yararlanmalarının sağlanması amaçlanıyor.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu yıl da gezici TIR'la mahalleleri tek tek dolaşacaklarını belirterek, "Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştireceğimiz Ramazan Geceleri, son yıllarda gördüğü büyük ilgi nedeniyle yine gezici şekilde yapılacak. Geçen yıllarda etkinliklerimizi binlerce hemşerimiz takip etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine aynı ilginin gösterileceğini ümit ediyorum. Şehrin her köşesindeki insana ulaşmak için özel olarak hazırlanmış bir TIR'la, gerek şehir merkezinde gerekse de kenar mahallelerde çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.
21 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00'da Belsin Çok Programlı Lisesi önünde başlayacak Ramazan Geceleri'nde tasavvuf musikisi, sema gösterileri, konserler, şiir dinletileri, mehteran, Âşık ile Maşuk, Hacivat-Karagöz gösterileri ve meddah-orta oyunu gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.
Ramazan TIR'ının bu yıl yol alacağı mahaller ise şu şekilde; Belsin, Osman Kavuncu, Keykubat, Ziyagökalp, Yenişehir, Turgut Reis, Gazi Osman, Yavuzlar, Yeni Mahalle, Bozantı Caddesi, Bahçelievler, Yenidoğan, Erkilet, Fevzi Çakmak, Mimarsinan, Fatih Mah., Mimsin, Seyitgazi, Argıncık, Beyazşehir, Yavuz Selim, Yıldırım Beyazıt, Ahi Evran, TOKİ, İldem, Altınoluk, Anayurt, Hürriyet, Yeniköy, Esenyurt, Eskişehir Bağları ile Hacılar ve İncesu ilçeleri.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı