RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ’NDE SON DURUM

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ’NDE SON DURUM

DAYANGAÇ SORDU, ÖZHASEKİ YANITLADI

İlimizde yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin son durumunu Kay Grup Genel Yayın Yönetmeni Sami Dayangaç sordu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yanıtladı. Özhaseki, ‘Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde inşaat çok hızlı devam ediyor’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kay Grup Genel Yayın Yönetmeni Sami Dayangaç’ın sorularını yanıtladı. İlimizle ilgili birçok konu hakkında sorular yönelten Kay Grup Genel Yayın Yönetmeni Sami Dayangaç spordan, siyasete ilimizdeki son gelişmeleri sordu.

İlimizde yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin son durumunu da soran Genel Yayın Yönetmenimiz Dayangaç’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, şu şekilde cevap verdi: “Millet Bahçesi’nde inşaat çok hızlı devam ediyor. Kayseri’ye devlet yatırımlarından birisi de Millet Bahçesi’dir. Allah razı olsun, Çevre ve Şehircilik bakanımız buraya emek veriyor. Çokta büyük bir bütçe ayrıldı. Burada ortaya büyük bir park çıkacak. Yine burada cenaze mahali ve bir camii olacak. Bunu da bir hayırseverimiz üstlendi. Kamu bütçesinden bir şey harcanmayacak. 6 minareli bir camii olacak. Projesi üzerinden de ittifak ettik. Yapılacak camiinin süliyeti muhteşem olacak. Caminin mimarı da İstanbul’da Çamlıca Camii’nin mimarıdır. 4500 metre kapalı alanlı, bir o kadar dışarıda revaklı alan ama en önemlisi de bodrumdaki fonksiyonudur. Gasil hanesi ve içeride morgu olan bir yer. Kayseri’de kimin cenazesi olursa oraya gidecek. Birçok yer gerekli hizmeti veremiyor. Buranın bodrum katında, 20-25 cenazenin yıkanabileceği bir yer var. Ayrıca buradan camiinin önüne çıkacak bir mekanik tesis olacak. Cemaat dışarıya çıkacak diye bir sorun olmayacak. Bulunduğumuz yerden cenaze namazına iştirak edeceksiniz. İmam sadece 3-5 adım atarak cenazenin önüne geçecek, cemaat olduğu gibi arkada duracak. Cenazeler arabaya konacak ve istenilen mezarlığa ulaştırılacak. Bu camii Kayseri’nin yapılacak en büyük camisi olacak.”

Haber: Şevket Tekin



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”