REÇETELERE e- İMZA ZORUNLULUĞU

REÇETELERE e- İMZA ZORUNLULUĞU

1 EKİM 2016 TARİHİNDE BAŞLAYACAK?

Kamu ve özel hastanelerin artık e-imza kullanmasının zorunlu hale geleceği öğrenildi? e-Reçete ile ilaç ve reçete sahtekarlığının önüne geçileceği için de ayrı bir öneme sahip olduğu vurgulanırken, uygulamanın 1 Ekim 2016 tarihi itibari ile resmiyet kazanarak yürürlüğe gireceği öğrenildi?.
İlaç ve reçete sahtekarlığının önüne geçileceği için türlü yollara başvuran Sosyal Güvenlik Kurumu 1Ekim 2016 tarihinden itibaren e- imzası olmayan doktorların reçete düzenlemesini yasaklayacak?
Öte yandan hatırlanacağı üzere Sosyal Güvenlik Kurumu e-Reçete düzenlenmesinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli teknik altyapıya sahip olmayan hastane ve doktorlar için 1 Temmuz 2016 tarihine kadar SGK Kurumsal Hakim şifresiyle e-reçete düzenleyebilme imkanı sağlanmıştı? Söz konusu uygulamanın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan incelemelerde reçetelerin yüzde 90 oranında ´e-imza´ ile düzenlendiği görülmüş ve reçetelerin tamamının e-reçete olarak e-imzalı düzenlenmesi için harekete geçilmişti
Yürütülen çalışmaların ardından 1 Ekim 2016 Tarihinden itibaren e-imzası olmayan doktorun reçete düzenlemesini yasaklarken, hastalarında eczanelerden ilaç almalarının önü kapatılıyor?
E-reçetenin ilaç ve reçete sahtekarlığının önüne geçileceği için de ayrı bir öneminin olduğunu vurgulayan SGK yetkilileri eczanelerin yanlış ilaç verme durumlarının ortadan kalkacağını, reçetede olması gereken isim, teşhis, protokol no, tarih, doktor ismi gibi reçetede olması gereken bilgilerinde eczaneye eksiksiz ulaşması gibi bir çok konuda hastane, doktor, eczane ve hastaya çok faydasının görüleceğinin altını çizerken, kuruluş olarak e-reçete uygulamasında e-imza temini konusunda hastane ve doktorlara tüm kolaylıkların sağlanacağını da vurguluyorlar?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı