REDEAT, RABİA OLDU

REDEAT, RABİA OLDU

ETİYOPYALI GENÇ İSLAMI SEÇTİ ...

Etiyopyalı Redeat Gırma Kayseri İl Müftülüğü´nde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.  Müslüman olan Gırma´ya Rabia adı verildi.

4 yıl önce kablo fabrikasında işçi olarak çalışmak için Etiyopya´ya giden Gökhan Deliktaş,  bir arkadaş ortamında Hristiyan olan Redeat Girma ile tanıştı. Çift, 3 buçuk yıl arkadaşlık yaptıktan sonra evlenmeye karar verdi.  Etiyopyalı 23 yaşındaki Hristiyan Redeat, evlenmek için geldiği Kayseri´de Müslüman olma kararı aldı.

Kayseri İl Müftülüğü´nde ihtida töreniyle Müslüman olan Redeat Gırma Müslümanlığı seçerek Rabia adını aldı. Duayla başlayan törende Rabia Deliktaş, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in dediklerini tekrarladı ve Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Rabia´nın ihtida belgesini imzalayan İl Müftüsü Şahin Güven,  ?Sen de artık bizim din kardeşimiz oldun. Sana vesile olanlardan Allah razı olsun ve Müslümanlığın hayırlı olsun? diyerek şöyle konuştu.

?İl Müftülüğümüze başvuran aslen Etiyopya?lı olan ve bir önceki dini Hristiyanlık olan Ridaet Girma isimli hanım efendi Müslüman olma isteği ve arzusuyla müracaat ettiler. Bizler de burada sizlerin huzurunda ihtida merasimi düzenliyoruz. Bu sebeple şimdi öncelilikle Kur´an-ı Kerim ile başlayacağız,  sonra İslam dini hakkında bilgi vereceğiz. Daha sonra ise Girma hanım efendi Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlığını ilan etmiş olacak.

Müslüman olan Rabia´nın eşi Gökhan Deliktaş ise, eşinin herhangi bir baskı altında kalmadan kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Kelime- i Şehadet getirerek Müslüman olan Rabia Deliktaş da  ?Ellhamdülillah Müslümanım  çok mutluyum,  teşekkür ederim? dedi.

HABER: Süleyman ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor