REGAİB KANDİLİ NEDENİYLE ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ VE İLERİ GELENLERİ MESAJ YAYIMLADI

REGAİB KANDİLİ NEDENİYLE ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ VE İLERİ GELENLERİ MESAJ YAYIMLADI

RAHMET AYLARI HAYIRLAR GETİRSİN

 

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olmak üzere, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti ve MHP İl Başkanları ile oda başkanları tarafından kandil mesajları yayınlandı.

BÜYÜKKILIÇ’TAN TEBRİK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İslam coğrafyasının rahmet ve bereket iklimine girdiğini belirterek, bu iklimin habercisi olan Regaib Kandili’nin ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mübarek üç ayların habercisi olan Regaib Kandili’nin Rabbimize sığınmak ve bu manevi iklimin bereketinden azami derecede yararlanmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

2020 yılının ilk iki ayında hem ülkemizde hem de dünyada acı olayların yaşandığını dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Hayır ve şer Allah’tandır. Umuyor ve diliyoruz ki rahmet ve bereket ayları ve bu manevi iklimin habercisi olan Regaib Kandili, acıları geride bıraktığımız ve huzur içinde yaşayacağımız günlerin de habercisidir. Zıtlıklarla kaim olan bu dünyada elbette mutluluklar gibi üzüntülerimiz de olacaktır. Ancak, yaşadığımız üzüntüleri bir ve beraber olarak geride bırakacağız ve yeniden yaşamamak için dua ve niyazlarda bulunacağız” dedi.

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI PALANCIOĞLU

REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Regaip Kandili ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, yaptığı açıklamada “Bütün İslam aleminin mübarek Regaip Kandili’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Regaip Kandili'nin birlik, beraberlik, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dilerim.” dedi.

Mesajında mübarek günlerde toplumsal duyguların daha da arttığına dikkat çeken Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Bir kez daha hep birlikte Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve bütün İslam âleminin Regaip Kandili'ni kutluyor, vatan toprağını korurken şüheda mertebesine ulaşan kahraman silahlı kuvvetleri ve emniyet mensuplarımıza, Yüce Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

TÜM İSLAM ALEMİNE HAYIRLI OLSUN

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında “Regaip Kandili’nin tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada; Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran ve üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni iyi değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. Yapılan ibadetlerin yanı sıra edilen duaların da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Üç ayların başlangıcını müjdeleyen ve rahmeti bereketi bol olan bu mübarek günün; sevgi, barış ve kardeşlik duygularımızı arttırmasını diliyorum. İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimi olan üç ayların toplumumuzdaki iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bu vesileyle dualarımızı; yalnız şahsımız için değil, kahraman Türk ordumuz başta olmak üzere ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

TALAS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA YALÇIN:

CEMRE, RUHUMUZA DÜŞŞÜN

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Regaib Kandili’nin üç ayları benliğimizde hissetmemize vesile olan ilk mübarek gece olduğunu söyledi.

Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Yalçın, tabiatın baharı karşılamaya hazırlandığı şu günlerde ruhumuza da baharı yaşatacak üç ayları yaşamaya başladıklarını ifade ederek, “Bugün cemrenin suya düştüğü gündür. Gecesi ise Regaip gecesidir ve rahmetin, faziletin, bereketin ruhlara düşen ilk cemresidir. Ruhumuza baharların gelme zamanıdır. Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük manasına gelen Regaib, iyi değerlendirilmesi gereken bir zaman dilimidir. Bu gece Allahütealâ lütuflarını sağanak sağanak yağdırır. Bizler de bu lütuflardan olabildiğince nasiplenmeye çalışmalıyız. İnananlar olarak bu gece, başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam âleminin birliği, dirliği ve beraberliği için dua etmeli, af ve afiyet dilemeliyiz. Bu vesileyle başta hemşehrilerimiz olmak üzere bütün İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ÇOPUROĞLU REGAİP KANDİLİ

DOLAYISI İLE BİR MESAJ YAYIMLADI

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu mesajında ‘’mübarek gün ve zamanlar duaların kabul edileceği müstesna günlerdir, inanalar dualarını Allah (C.C) a arz ederek tövbe kapılarının açıldığı bu günlerde bol bol dua etmelidir’’ ifadesi kullandı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolaysıyla yaptığı açıklamada, “Bir üç aylara ve Regaip kandiline daha ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bugün yapılacak olan dualarımızın Allah katında kabul görmesini, mübarek üç ayların ülkemize ve tüm Âlem-i İslâm’a hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.

BAŞKAN TOK'TAN REGAİB KANDİLİ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tok mesajında, Regaip gecesinin üç aylar olarak zaman dilimlerinin başladığının habercisi olduğunu belirterek, Kur’an ve oruç ayı Ramazan’ın müjdesini getirdiğini ifade etti. Bu gecenin, kulun yalvarış ve yakarışlarını Allah’a sunacağı ve O’nun sonsuz merhametinden, affından ve iyiliğinden bol bol yararlanacağı gece olduğunu kaydeden Tok, “Ümit ederiz ki bu mübarek gece, tüm dünyada yaşanan bu sıkıntılı ve zor günlerden kurtulup, gelecek adına umutla, barışla, sevgiyle dolu günlerin vesilesi olur. Yapılacak dua ve ibadetlerle masum insanlara yapılan tüm zulümler son bulur. Tüm İslam aleminde barış ve huzur hüküm sürer. Bu vesile ile Regaip Kandilinizi kutlar, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, bolluk, refah, barış ve güzellikler getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

GÜLSOY’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

11 AYIN SULTANI RAMAZAN’IN GÖLGESİ ÜZERİMİZDE

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Regaip Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Gülsoy, "Bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. İnsanlarımızın Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.” dedi.

Üç ayların manevi hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Gülsoy; “Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği bu dönemi iyi değerlendirmeliyiz.” diye konuştu.

NURSAÇAN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Kayseri OSB Yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan, Regaip Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Nursaçan mesajında şöyle konuştu:

“Regaip; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, bize geleceğe yönelik isteklerimizi gözden geçirme imkânı veren; merhamet, şefkat, iyilik, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan mübarek bir gecedir. Bu kutsal geceyi vesile bilerek, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, ihtiraslarımızı dizginleyip, küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Hoşgörü, sevgi ve saygıyı da bir yaşam biçimine dönüştürmeliyiz.Yüce Rabbimden; hepimizi barış, huzur ve esenlik içinde Ramazan’a ve Kadir gecesine ulaştırmasını diliyorum.”

 

REKTÖR ÇALIŞ’TAN, REGAİP KANDİLİ MESAJI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tüm İslam Aleminin Regaip Kandil’ini kutlayan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaip kandilini idrak edeceğiz. Bereketin ve lütfun bol olduğu üç aylara kavuşmanın mutluluğu ile Regaip Kandilinin başta Milletimiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim”

BAŞKAN AKSOY'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, yayınladığı mesajda Regaip Kandili'ni kutladı.

MMO Şube Başkanı Aksoy, 3 ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, bugünlerde birlik ve beraberliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. 3 aylar iklimine girildiğini ifade eden Başkan Aksoy, "Ülkemizin ve milletimizin birliği, dirliği, huzuru ve geleceği için, solan yüzlerin gülmesi, kaybolan ümitlerin tekrar gelmesi, sevgi, saygı, barış, hoşgörü ve kardeşliğin hakim olması, vatanımızın her köşesinden başarı ve kalkınma seslerinin yükselmesi, gönüllerimizin aydınlanması ve manevi huzurla dolmasını diliyorum" dedi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da