REGAİP KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

REGAİP KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

Kameri aylar olan ve İslamiyet`te önem atfedilen üç aylar başlıyor. Üç ayların ilk ayı Recep’in ilk perşembe günü olan Regaip Kandili tüm İslam aleminde ibadetlerle kutlanacak.

Kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şabanla devam eden ve Ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Cuma gecesinde, 1 Mayıs Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edilecek.

Regaip Kandili münasebetiyle yurt genelindeki tüm camilerde programlar düzenlenecek.
İl  Müftüsü  Ali Maraşlıgil  geçtiğimiz  günlerde  bir asın açıklaması yaparak  Regaip Kandili ve Üç Aylar’ın  faziletleri hakkında bilgilendirmede bulunup  "üç aylar" olarak adlandırılan ve Müslümanlarca çok değerli sayılan ibadet, yenilenme ve manevi bakımdan zenginleşme dönemine girildiğini belirtmişti…

Bu aylar içinde dört mübarek gecenin idrak edileceğini ifade eden  Maraşlıgil  "Recep ayının ilk cuma gecesi Regaip, yine recep ayının 27`nci gecesi Mirac, şaban ayının 15`inci gecesi Berat ve ramazan ayının 27`nci gecesi ise Kadir gecesi" diye konuştu…

1 Mayıs  Perşembe  günü  kutlanacak Regaip Kandili`nin, "Üç ayların habercisi" olarak nitelendiren  Maraşlıgil  sözlerinin devamında  şunları kaydetti…  "Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımızın bu manevi atmosferi öncelikle evlerinde hissetmeleri son derece faydalı olacaktır. Kandil geceleri, çocuklarımız ve gençlerimizin adeta iple çektikleri geceler olmalıdır. Onlara alacağımız hediyelerle sevindireceğimiz en anlamlı günler kandil geceleri olmalıdır. Bu atmosferin evlerimize mutlaka taşınmasında fayda vardır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, milli ve manevi değerlerle donanımlı bir biçimde yetiştireceksek dini alandaki sağlam geleneklerimizi sürdürmeye devam etmeliyiz. Aileyi ve toplumu birbirine yaklaştıran bu gecelerin ve bu üç ayların kıymetini daha iyi anlamalıyız."



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”