REHBER ÖĞRETMENLERİ VE

REHBER ÖĞRETMENLERİ VE

OKUL MÜDÜRLERİNE KONFERANS VERİLDİ

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve rehber öğretmenlere ?Çocuk ve Ergeni Anlamak´ konulu konferans verildi.
İl Özel İdaresi Konferans Salonu´nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Işıkgöz, ?Çocuklarımız ve gençlerimizi yarınlara hazırlamak istiyor isek öncelikle gençlerimizi anlamak ve onları psikososyal açıdan iyi hazırlamak zorundayız.? dedi.
Konferansın açılışında konuşan İl Milli eğitim Müdür Vekili Mehmet Ulusoy, işlerinin insan eğitmek olduğunu vurgulayarak, ?Ergen dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk kelime asidir. Saygısızlık yaftasını ise ergene çok kolay yapıştırabiliyoruz. Disiplin ve kurallar dahilinde ergenin hayatını yönlendirmek bazen de yönetmek istiyoruz. Bern arayışlarına çare olabilecek kolaylıkları sağlamak yerine onların anlamlandıramadığı engeller koyabiliyoruz. Bu durum yetişkin ile ergen arasında bir tartışma sebebi olabilmektedir. Bu yetişkin bazen anne ve baba, bazen öğretmen, bazen de sokakta yer alan herhangi biri olabiliyor. Biz eğitimciler ergen için herhangi biri olmamalıyız. Sabır gerekiyorsa en derininden olacağız, anlayış gerekiyorsa en ehline ulaşacağız. Bizim işimiz kazanmaktır. Psikolojik danışmanlarımızın görevi ergenlere kapıları açmaktır. Ergeni velisiyle bütünleştirmek, öğretmenleriyle bir noktada buluşturmak, arkadaşlarıyla büyütmektir. Okul yetkililerimizin görevi ise bu kapıların açık kalmasını sağlamaktır. İşimiz insan eğitmek, ergen eğitmektir. İlgileneceğiz, anlatacağız, anlayacağız. Onların dünyasına girmek ve sınırlarını görmek için çabalayacağız.? ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Psikiyatr Prof. Dr. Ertan Tezcan salonu dolduranlara ?Çocuk ve Ergeni Anlamak´ konulu konferansını verdi.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor