REKABET KURUMU BAŞKANI TORLAK

REKABET KURUMU BAŞKANI TORLAK

ERÜ´YÜ ZİYARET ETTİ, AGÜ´DE KONFERANS VERDİ?

?Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu´ konulu toplantıya katılmak üzere ilimize  gelen Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven´i ziyaret  edip; Abdullah  Gül Üniversitesi´nde ?Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu´ konulu konferans  verdi?

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Muhammet Güven, Rekabet Kurumu Başkanı Torlak´a, Türkiye´de 10 Araştırma Üniversitesi arasında yer alan Erciyes Üniversitesi´ndeki eğitim ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.                              

Ziyaretin sonunda ise Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak´a üniversitenin çini vazosunu takdim etti.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak Erciyes  Üniversitesi ziyaretinin ardından  ilimizdeki bir diğer devlet  üniversitesi olan  Abdullah Gül Üniversitesi´ne geçerek  ?Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu? konulu konferans verdi.Konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz yaptı.                                                                                            

Daha sonra geçilen konferansta, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Rekabet Kurumu´nun görev alanlarını ve hedeflerini anlattı.

Rekabet Kurumu olarak amaçlarının tüketici refahına katkı sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Torlak, rekabeti korumak suretiyle iktisadi etkinliği artırmaya çalıştıklarını, dünyada rekabetçi bir ekonominin olduğunu hatırlatıp, toplumsal refahı artırmaya çalıştıklarını kaydederek "Rekabet güzel bir şey. Rekabet salt bir yarış değil. Rekabeti korumak suretiyle aslında biz iktisadi etkinliği artırmaya çalışıyoruz. Yani kimsenin yan gelip yatmasına izin vermiyoruz. Çünkü rekabetçi ekonomi ve bir dünyadayız. Sen öyle yaparsan iktisadi etkinliğini koruyamazsın. Biri gelir senin belini büker. Amacımız tüketici refahına katkı sağlamak? şeklinde konuştu.                                                                           

Torlak Rekabet Kurumu´nda çalışmak veya staj yapmak isteyen öğrencilere de bilgiler verdi. Konferans, soru-cevap bölümüyle sona erdi.                           


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor