REKTÖR ÇALIŞ´TAN BAKAN VARANK´A ZİYARET

REKTÖR ÇALIŞ´TAN BAKAN VARANK´A ZİYARET

ERCİYES TEKNOPARK, OSB´LERE AÇILIYOR

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ı ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Üniversitesi´ndeki aşı çalışmaları ile Erciyes Teknoparktaki üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını anlattı.

Rektör Çalış, Erciyes Üniversitesi´nde Faz-1 çalışmaları başarıyla tamamlandıktan sonra diğer Faz çalışmalarına geçilen Türkiye´nin ilk milli aşısı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı koruyucu aşı gibi, birçok hastalıkta milli aşı geliştirme hedefleri olduğunu söyledi.

?Kampüste Değil Sahada Üniversite´ sloganı ile başlattıkları Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri ile işbirliği çalışmalarında önemli yol aldıklarını belirten ERÜ Rektörü Çalış, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde OSB Teknopark kurarak üniversite-sanayi işbirliğinden çok daha faydalı işler çıkartacaklarına inandıklarını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, Türkiye´nin 10 Araştırma Üniversitesinden biri olan Erciyes Üniversitesi´nin yaptığı bilimsel çalışmaları ve aldığı başarıları memnuniyetle takip ettiklerini belirtti.

Teknopark´ın sahada (Sanayi-OSB´lerle) birlikte faaliyet göstermesi gerektiği ve başlangıç olarak da OSB´lerde Teknopark Kuluçka Merkezi kurulması konusunda Rektör Çalış ile fikir birliğinde olduklarını ifade eden Bakan Varank, Erciyes Üniversitesi´nin başta aşı çalışmaları olmak üzere, Türkiye´nin gelişimine ve kalkınmasına destek olacak her türlü projesinde sürekli destekçi olacaklarını kaydetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ı ziyaretinde ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış´a, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Kalınlı da eşlik etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi