REKTÖR ÇALIŞ ERAGEM EKİBİNE ŞÜKRANLARINI SUNDU

REKTÖR ÇALIŞ ERAGEM EKİBİNE ŞÜKRANLARINI SUNDU

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi’nde  Covid-19’a karşı geliştirilen yerli aşı TURKOVAC’ın Yükseköğretim Kurulu tarafından Üstün Başarı Ödülleri kapsamında ‘Topluma Hizmet Ödülü’ne layık görülmesine vesile olan ERAGEM ekibini ziyaret ederek şükranlarını sundu.

Erciyes Üniversitesi tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen, Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB desteğiyle Faz-3 çalışmalarına devam edilen TURKOVAC’ın  Yükseköğretim Kurulu tarafından üstün başarı ödülleri kapsamında Topluma Hizmet Ödülü’ne layık görülmesine vesile olan ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibine bir teşekkür ziyareti gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış başarılarından dolayı tebriklerini iletti.

Ziyarette konuşan ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, ziyaretlerinden dolayı Rektör Çalış’a şükranlarını sunarak  TURKOVAC çalışmalarında en büyük destekçilerinin Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış olduğunu vurgulayarak “Böyle onurlu bir ödül almaktan dolayı gururluyuz” ifadesini kullandı.

Rektör Çalış ise konuşmasında ERAGEM ekibini çalışmalarından dolayı tebrik etti. Her yıl YÖK tarafından düzenlenen 'Üstün Başarı Ödülleri' kapsamında bu yıl Topluma Hizmet Ödülü’nün Erciyes Üniversitesi tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen TURKOVAC Aşısının layık görüldüğünü hatırlatan Rektör Çalış sözlerini şöyle noktaladı.  "Üstün Başarı Ödülleri kapsamında üniversitemize layık görülen Topluma Hizmet Ödülü dolayısıyla başta YÖK Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bizler teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürü de asıl bu işin mimarları olan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamıza ve ekibine ediyoruz. Bugünde bu gurur ve sevinci birlikte yaşamak için onlar ile bir araya geldik. En büyük teşekkürü ekipteki genç arkadaşlarımız hak ediyor. Vatanımıza, milletimize ve üniversitemize bu gururu yaşattıkları için çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Ziyaret Rektör Çalış’ın ERAGEM ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile noktalandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı