REKTÖR PROF.DR. KARAMUSTAFA STAJYER ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

REKTÖR PROF.DR. KARAMUSTAFA STAJYER ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen Kamu Kurumlarında Staj Seferberliği Projesi kapsamında staj yapan üniversite öğrencilerini ağırlayıp, sohbet ederek tavsiyelerde bulundu.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, öğrencilere eğitim sonrası iş hayatında kariyer planlamasında stajın yeri ve önemi konusunda bilgiler vererek “Tecrübe nasıl elde ediliyor, stajla, uygulama dersleriyle, mesleki eğitim dersleriyle elde ediliyor. O yüzden eğitim-öğretim esnasında staj gibi uygulama odaklı süreçler son derece önemlidir. Staj size neyi kazandırıyor, okulu bitirdiğinizde iş bulmanızda size kolaylık sağlıyor. Üçüncüsü referans. Referans nedir. Bu kişi bu okulu okudu, eğitimini aldı, İngilizce biliyor, bilgisayar biliyor, insan kaynakları yönetimini biliyor, ama bu kişi nasıl bir iş ahlakına sahip, işe zamanında gelir mi, yapıcı mıdır, pozitif mi düşünür, karamsar mı, etrafını hep olumsuz mu etkiler gibi. Dolayısıyla işyeri referansı bizim kişilik özelliklerimiz hakkında bizimle bir dönem iş hayatında beraber olmuş kişilerden bilgi alınmasıdır. Kısacası staj referans kazandırıyor. Staj becerilerinizin gelişmesine katkı sağlıyor.” ifadesini kullandı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu ile Genel Sekreter Mehmet Akkuş’un da katıldığı kabul programında öğrencilere Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özgür Demirtaş ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Kalay da eşlik etti.

Öğrenciler ise staj seferberliği uygulamasından son derece memnun olduklarını dile getirerek şükranlarını sundular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı