`RESMİ` PLAKALI 40 YILLIK BİSİKLET

`RESMİ` PLAKALI 40 YILLIK BİSİKLET

Kayseri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünün 1974 yılında aldığı ve `38 AT 155` resmi plakası takılı olan 40 yıllık bisiklet, artık depoya kaldırılmasına rağmen, zaman zaman Valiliğe evrak götürme işlerinde kullanılıyor.

`Resmi` plakalı bisikletle ilgili bilgiler veren Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, ``Müze Müdürlüğümüz, 1974 yılında o zamanki şartlara göre 2 tane bisiklet alıyor ve bunlara plaka alarak o zamanki hizmetlerde kullanmaya başlıyor. Zaman içerisinde bir tanesi kayıtlardan düşülüyor ve Milli Emlak`a veriliyor. Ama diğer bisiklet resmi plakasıyla Müze Müdürlüğümüz onu saklıyor. Belki ileride o bisikletin kendisi de müzede sergilenecek bir malzeme diye saklıyoruz. Zaman zaman görevliler Valiliğimize evrak götürürken onu da kullanıyorlar. Ama tabii biz onu nostalji olarak saklıyoruz. Zaman içerisinde ülkemizin nereden nereye geldiğini görebiliyoruz. Bugün Müze Müdürlüğümüzün altında hizmet aracı, İl Müdürlüğümüzün hizmet aracıyla devlete hizmet veriyoruz`` diye konuştu.
Bisikletlerin alındığı dönemlerde, bugünkü imkanların olmadığını ve bu bisikletlerin kullanıldığını vurgulayan Taymuş, ``Biz hizmette olmamasına rağmen bu bisikletimiz kayıttan düşülmedi. Yani Müze Müdürlüğümüzün de görüşü, onu kayıttan düşmeden saklamak. İleride belki bir müzede sergilenebilecek bir malzeme olarak düşünüyoruz`` dedi.
Taymuş, bisikletin aktif kullanımda olmadığını ve depoda muhafaza edildiğini de belirterek, ``Ancak bazen görevliler, o nostaljiyi yaşamak için çıkarıyorlar ve bazen de kullanabiliyorlar`` ifadelerini kullandı.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti