RE-ZA-LET!

RE-ZA-LET!

Spor Toto Süper Lig’in 13.haftasında deplasmanda Sivasspor’un konuğu olan Kayserispor, sahadan 4-2’lik sonuçla mağlup ayrılarak hayal kırıklığı yarattı.

Spor Toto Süper Lig’de, teknik direktörlüğe Robert Prosinecki’nin gelişinden sonra toparlanan ve iyi sonuçlar almaya başlayan Kayserispor, Sivasspor deplasmanında dağıldı. Sarı-kırmızılılar, 4-2 mağlup olarak taraftarlarını kahretti.

 

Maça ev sahibi ekip Sivasspor iyi başladı. 7.dakikada ani gelişen Sivasspor atağında, Aatif'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 22. dakikada sağdan topla hareketlenen Grosicki'nin, ceza alanı çizgisinden çapraz pozisyonda yerden sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Ertuğrul'un müdahalesine rağmen filelerle buluştu ve durum 1-0’a geldi. Bu golün hemen 5 dakika sonrasında 27. dakikada Sivasspor 2. golü buldu. Orta alandan çalımlarla Kayserispor ceza sahasına giren Uğur, kaleci Ertuğrul ile karşı karşıya kaldı. Uğur, topu müsait durumdaki Erman'a aktardı. Erman, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek, farkı ikiye çıkardı. Mücadelede Sivasspor adeta durdurulamadı. 38. dakikada Aatif'ın ara pasında defansın arkasına hareketlenen Eneramo, kaleciyle karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti ve durum 3-0’a geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Sivasspor'un 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

 

SİVASSPOR 4-2 KAYSERİSPOR

 

İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan Sivasspor'da gol sağanağı dinecek gibi değildi. 48. dakikada Sivasspor'un yıldız isimlerinden Aatif, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı 4.kez avlayarak skoru 4-0'a getirdi. Golden sonra da farkı açma fırsatları yakalayan Sivasspor özellikle Grosicki'nin yarattığı pozisyonları gole çeviremeyince belki de tarihi fark kaçmış oldu. Kayserispor'da gecenin başarılı isimlerinden Bobo, 73.dakikada dar açıdan golünü attı ve farkı 3'e indirdi. Konuk ekip bu golden sonra özellikle Sefa ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, 90'da Cleyton'un ortasında top direkt kaleye giderek ağlarla buluşsa da bu gol sadece skoru 4-2 olarak belirledi. Bu sonuçla Sivasspor 19 puana yükselirken Kayserispor 14 puanda kaldı.

 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, “Maalesef kendi hatalarımızdan yenilen goller. Maçın bu şekilde sona ereceğini tahmin etmemiştik. İlk yarı arka arkaya 3 gol yedik. Kendi hatalarımızdan yediğimiz goller bizi bu duruma getirdi. Kontrolümüzde olan topları kaybederek rakibe pozisyonlar verdik. Basit hatalarımız bize pahalıya mal oldu. Önümüzdeki haftalarda bu hatalarımızı düzelteceğiz. Elimizden geldiğince bundan sonra en az hata ile oynayacağız” dedi.

 

Kayserispor’lu futbolculardan Zurab ve Eren Güngör ise yapmış oldukları açıklamada, “İlk yarıda 3 gol yedik ve kaybetme psikolojisine girdik. 2.yarı başında yerdiğimiz gol ile maç bitti. Attığımız 2 gol önümüzdeki maçlar için motivasyon olabilir. Kendi hatalarımızdan yediğimiz goller ile mağlup olduk. Önümüzdeki haftalarda alacağımız galibiyetler ile telafi edeceğiz” dediler.

 

Ev sahibi Sivasspor’da ise Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “İlk yarıda mükemmel oynadık. Bu maçta ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yaptık. Güzel bir tempoda oynadık. Kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandığımız için mutluyuz” dedi. (spor servisi)

 



Spor a.ş.’den 19 mayıs’a özel

Yılmaz ve oyunculardan maça davet

Karagümrük hazırlıkları tamam

Süper lig’de 35.haftanın hakemleri açıklandı

Kvk’nın yıldızları yarı final için mersin’de

Fabrika voleybol meyvelerini vermeye başladı

2. amatör küme’de 10. hafta tamamlandı

Karagümrük imha planı hazır

Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti