RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: KİMSE LİSTELERİ ALAMAZ

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: KİMSE LİSTELERİ ALAMAZ

Pazartesi akşam saat 22.00 gibi cep telefonum çaldı. Arayan bir Ankara numarası idi... Telefonun karşısındaki ses “Veli Altınkaya ile mi görüşüyorum?” diye sordu.” “Evet” cevabını aldıktan sonra da “ Efendim Türkiye Oda

 8 Kasım 2012 günü bu sütunda “Odalarda Gruplar Belli Oldu” başlığı ile bir yazı yazmıştım. O yazı bir şekilde TOBB Başkanı değerli hemşehrimiz Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ulaştırılmış.

 

O yazıyı okumayanlar olabilir. Önce özetleyeyim. Yazıda mealen TOBB’un AB standartları çerçevesinde NACE denilen sisteme bağlı olarak grupları belirlediği ve üyelere posta ile hangi grupta yer aldıklarını bir yazı ile bildirdiğini aktarmıştım.

 

Hal-hatır faslından sonra Rifat Bey o yazımı hatırlatarak aşağıdaki paragrafı okudu. :İşte o paragraf

 

“...İlgilenenler için söyleyeyim, üyelere listeler gönderilmeden TOBB’ a yakın isimler kendi üye listelerinin tamamını ele geçirip, şimdiden sessiz-sedasız çalışma başlattılar bile...”

 

Bu paragraf üzerine Hisarcıklıoğlu bakın ne dedi..:

 

“...Veliciğim kimin hangi grupta yer aldığı ya da herhangi bir kişiye grup listelerinin verilmesi mümkün değil. Emin ol benim şirketimin dahi hangi grupta yer aldığını yazı geldikten sonra öğrendim... Gruplar tamamen kilit altında ve kimse grupları alamaz... Bunu aldığını iddia eden varsa ben görevimden istifa ederim. Grupların olduğu bilgisayarlarda on kilit (şifre) var. Kimsenin süresinden önce listeleri alması mümkün değil. Bunu düzeltirsen sevinirim...”

 

Rifat Bey’in aradığı  akşamın gündüzünde de KTO yönetimine muhalif bir isim TOBB’dan   14 bin 800 üyeli yeni grup listesini aldığını söylemişti. Rifat Bey’e  bu iddiayı hatırlattım, tekraren “Veliciğim mümkün değil, tamamen kilit altında ispatlansın istifa ederim” diyerek kesin bir hükümle konuştu...

 

Yaklaşık on yıllır TOBB başkanlığını başarılı bir şekilde götüren hemşehrimizin söyledikleri özetle böyle...

 

 KTO muhaliflerinin, bu kesin konuşmadan sonra ellerindeki listenin eski mi, yoksa yeni mi olduğunu sanırım gözden geçirmeleri gerekecek. Bu arada bin kadar ismin üyeliklerinin aidat vs gibi gerekçelerle askıya alındığını duydum. KTO yönetiminin bu konuda da üyeleri uyarması gerektiğini dününüyorum.

 

Bu arada KTO yönetiminin yeni bir bina baktığını duydum. Seçim arefesinde bir bina alınması spekülasyonlara yol açar. Asaf  Bey ve yönetim inin buna fırsat vermemelerini diliyorum.

 

   Daha önce defalarca yazdım KTO seçimleri belliki çekişmeli geçecek. KAYSO’da seçimlerin sukünet içinde yapılacağı kesin. KTB’de de derin kulisler var; ama, şimdilik su yüzüne çıkmıyor... Belliki önümüzdeki aydan itibaren oda seçimlerine yönelik kulis çalışmaları daha da yoğunlaşacak... Ama bize, Kayseri’ye yakışan seçim süresinde kulis çalışmalarını çirkinleştirmeden götürmektir. Herkes buna özen göstermelidir.

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi