RUANDA DA 100 GÜNDE 800 BİN İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ

RUANDA DA 100 GÜNDE 800 BİN İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, dünyada yaşanan insan hakları ihlalleri ve soykırımları gündeme getirerek bilgilendirmeye devam ediyor.

12 Ekim Cumartesi günü MAZLUMDER´in Eğitim Bir Sen´in konferans salonunda düzenlediği ?RUANDA DA SOYKIRIM VE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ? konferansına MAZLUMDER üyeleri, sivil toplum temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve üniversite yetkilileri katıldı.

Araştırmacı Meryem Betül KEBAP´ın konuşmacı olduğu konferansta sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleşti. Meryem Betül KEBAP, konuşmasında 1994 yılında bir Afrika ülkesi olan Ruanda da Tutsi ve Hutu kabileleri arasında meydana gelen acımasız soykırım niteliğindeki çatışmalarda kamuoyuna yansıyan bilgilere göre 800 bin, gerçekte ise 1 milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Önce Almanlar daha sonra Belçikalıların sömürgesi olan ülkede batılı emperyalist devletlerin uyguladığı böl, karışıklık çıkar, parçala ve sömür siyaseti sonucu aynı ülke, aynı ırk ve aynı dinin mensubu insanların Ruanda da birbirini yok etmeye çalıştığını, Fransızların müdahalesiyle olayların yatıştırıldığını dile getirdi.

1994´te yaşanan soykırımın ardından ülkede yapılan yasal düzenlemelerle ırk ve din ayrımcılığının sonlandırılmaya, RUANDALI VE EŞİT VATANDAŞ olma anlayışının öne alınmaya çalışıldığı yasal düzenlemelerin yapılmaya çalışıldığını söyleyen KEBAP, katliamın sorumlularını yargılamak için RUANDA ULUSLAR ARASI CEZA MAHKEMESİ´nin kurulduğunu, bu mahkemenin soykırım suçlarını soruşturan ilk mahkeme olduğunu da sözlerine ekledi.

MAZLUMDER yönetim kurulu üyesi Adnan EVSEN´in sunuculuğunu yaptığı toplantının sonunda konuşmacı KABAP katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Toplantıya katılan MAZLUMDER genel başkan yardımcısı Osman YURT´da program için Kayseri Şubesine teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ