RUHBAN OKULLARI AÇILIRKEN CEM EVLERİ REDDEDİLİYOR

RUHBAN OKULLARI AÇILIRKEN CEM EVLERİ REDDEDİLİYOR

Kayseri Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Akpınar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, “Meclis’te cem evi omaz.” açıklamalarına karşı, “Sayın Cemil Çiçek müftülüğe soyund

Kayseri Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Akpınar, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, ‘Meclis’te mescit varsa cem evi de olsun.’ önergesine karşılık, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, “Alevilik İslam’ın dışında ayrı bir olgu değildir. Meclis’te cem evi olmaz.” açıklamasına tepki gösterdi. Söz konusu açıklamayı, “Sayın Cemil Çiçek’in müftülüğüne soyunduğunu bilmiyorduk.” şeklinde eleştiren Akpınar, bu tür açıklamaların, mevcut hükümetin Alevilik konusundaki inkarcı tutumunun göstergesi olduğunu vurguladı.
Akpınar “Alevilikle ilgi bir önerge konuşulsa, siyasi hükümetin temsilcileri adeta yarışır bir şekilde hep aynı sesle Aleviliği inkar etmeye çalışmaktalar. Biz, Sayın Bülent Arınç’ın ve Sayın Bekir Bozdağ’ın Diyanet’te görevli temsilcisi olduğunu biliyorduk ama Sayın Cemil Çiçek’in müftülüğe soyunduğunu bilmiyorduk . Bunuda da öğrenmiş olduk. CHP Tunceli Miletvekili Sayın Hüseyin Aygün TBMM’de cem evi talebi ile önerge vermesine karşılık, AKP’nin Aleviler’e bakış açısını bir kere daha görmüş olduk. AKP temsilcileri Aleviliği yok saymışlardır.” dedi.
Akpınar, Kayseri Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği olarak, CHP miletvekili sayın Hüseyin Aygün’ün TBMM’de cem evi önergesini, AK Parti’nin salt çoğunlukla reddetmesini demokrasiye vurulan darbe olarak gördüklerini ifade etti. Akpınar, “Bir taraftan Ruhban okulları açılırken diğer taraftan Alevilerin ibadet yeri olan cem evlerinin görmezden gelinmesi günümüz Türkiyesi için utançtır.” ifadelerinde bulundu.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”