RUS GAZETECİLER KAYSERİ´YE HAYRAN KALDI

RUS GAZETECİLER KAYSERİ´YE HAYRAN KALDI

21. Rus Medya Kongresi için ülkemize gelen 60 ülkeden 150 gazetecinin Türkiye programında Kayseri de vardı.

21. Rus Medya Kongresi için ülkemize gelen 60 ülkeden 150 gazetecinin Türkiye programında Kayseri de vardı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde şehrimizde ağırladığımız dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan gazeteciler kısa süreli programlarına rağmen Kayseri´ye hayran kaldılar.  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 150 gazeteciye hitaben yaptığı konuşmada Rusya ile Türkiye arasında gelişen ilişkilere vurgu yaparak, Rusya ile Türkiye arasında güvene dayalı bir ilişki kurulduğunu kaydetti?

Türkiye´de ilk kez gerçekleştirilen 21. Dünya Rus Medya Kongresi´nin programı kapsamında ilimize gelen 60 ülkeden Rus dili konuşan 150 gazeteci için Kayseri Büyükşehir Belediyesi bir yemek verdi. Yemekte konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya son 15 yılda artarak ivme kazanan Rusya-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirmek arzusunda olduklarını söyledi. Altınkaya, konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın doğum günü olduğunu belirterek hayırlı ömürler dileğinde bulundu.                                      

21. Rus Medya Kongresi Başkanı Caterina Gündüz de konuşmasına katılımcıları Türkçe selamlayarak başladı. Konuşmasını Rusça sürdüren ve yeniden Türkçe tamamlayan Gündüz, güzel ev sahipliğinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi´ne  şükranlarını  sundu?            

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de yaptığı konuşmada kongre kapsamına Kayseri´nin de alınmasını özellikle istediğini belirterek Kayseri´nin güzelliklerinden bahsetti. Erciyes´in dünyaca ünlü bir kayak merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade eden Mehmet Ali Dim, Erciyes´in Avrupa´da da adından söz ettirmeye başladığını kaydetti.                

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da yaptığı konuşmaya Rusça ?Dabro Pajalavat? yani Hoş geldiniz  diyerek başladı. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, ?İki ülke arasında tıpkı iki kardeş arasında olduğu gibi elbette zaman içerisinde farklı düşünceler, farklı görüşler olabiliyor. Ancak, özellikle son dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Sayın Vilademir Putin arasındaki dostlukla, ilişkiler farklı bir noktaya taşındı. Artık iki ülke arasında güvene dayalı bir ilişki var. Rusya Türkiye´ye güveniyor, Türkiye Rusya´ya güveniyor. Devletler arasında kolay kolay tesis edilemeyen güvene dayalı samimi ilişki, iki ülkenin halkları arasındaki samimiyet ve sıcaklığın artmasına da vesile oluyor? değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç´ın bu sözleri alkışlarla karşılandı.

Rusya ile ülkemiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin her geçen yıl daha da geliştiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Rusya bugün itibarıyla Türkiye´nin en önemli dış ticaret ortaklarından birisi halinde. Akkuyu Nükleer Santrali, Türk Akım gibi çok önemli projeleri birlikte hayata geçiriyoruz. Diğer taraftan turizm alanında her yıl yeni rekorların kırıldığı işbirliğimiz var. İki ülke arasındaki en yakın işbirliği ise Soçi´de imzalanan mutabakat. Bu mutabakatla Rusya ve Türkiye, kan gölüne dönen Suriye´de barış ve huzurun hakim olması için önemli bir inisiyatif aldılar.?

Kayseri´nin Erciyes gibi bir değeri bulunduğunu, Kapadokya´nın başkenti olduğunu, çok önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahip bulunduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, kış döneminde Moskova-Kayseri arasındaki charter seferlerle çok sayıda Rus vatandaşı ağırladıklarını belirterek, daha fazla misafir ağırlamak için Rus gazetecilerden destek istedi.        

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´a konuşmasının ardından Dünya Rus Medya Kongresi Genel Müdürü Aleksandr Klein ve gazeteciler tarafından doğum günü sürprizi yapılarak sahneye pasta getirildi.

Bu sürprizin ardından kürsüye gelen Vali Şehmus Günaydın da gazetecilere Aizz George´den bahsetti. Moskova´nın koruyucu azizi olarak bilinen Aziz George´nin Kayseri´nin Yeşilhisar ilçesinde doğduğunu hatırlatan Vali Günaydın, Kayseri´nin 6 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu söyledi. Gazetecilerden görev yaptıkları ülkelere döndüklerinde Kayseri´den bahsetmelerini isteyen Vali Günaydın, ?Kayseri ile ilgili okurlarınıza ve takipçilerinize yapacağınız güzel paylaşımlardan asla pişman olmayacaksınız. Yaptığınız bu tavsiyeler nedeniyle de büyük bir teşekkür alacaksınız? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Kayseri ve Erciyes ile ilgili bir sunum yaptı.

Rusça konuşan gazetecilerin Başkan Büyükkılıç´a doğum günü sürprizine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bir sürprizle karşılık verdi. Başkan Büyükkılıç, Radisson Blu Hotel´deki toplantı sonrası gazetecilerle birlikte yürüyerek Kültür ve Sanat Merkezi´ne dönüştürülen Tarihi Kayseri Kalesi´ne geçti. Muhteşem ışıklandırması ve olağanüstü ihtişamıyla konuklarını ağırlayan Tarihi Kayseri Kalesi´nde gazetecileri Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı karşıladı. Mehter takımının marşlarına ve Kayseri Kalesi´nin güzelliğine hayran kalan gazeteciler bol bol fotoğraf çektiler. Başkan Büyükkılıç ile birlikte Kayseri Kalesi´ndeki Kayseri Müzesi´ni de gezen gazeteciler 6 bin yıllık tarihin izlerini görme fırsatı da buldular.  Kayseri Kalesi´nde ve Mehter Takımının marşları eşliğinde ayrıca gazetecilere sucuk ikramında da bulunuldu.

Burada gazetecilerle sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç´a ikinci bir doğum günü sürprizi de yapılarak pasta getirildi. Başkan Büyükkılıç´ın doğum gününü kutlayan Rus gazeteciler hep bir ağızdan "Happy Birthday to You" şeklinde tempo tuttular.

Başkan Büyükkılıç, 60 ülkeden ilimize gelen gazetecilere hem nezaketleri hem de şehrimizi ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti