RUSYA KRİZİNİ AŞMAK İÇİN

RUSYA KRİZİNİ AŞMAK İÇİN

KAYSERİ´DE YARDIM VE DESTEK BİRİMİ KURULDU

 
Kırım Türk İş Konseyi Rusya´nın uyguladığı yaptırımlardan zarar gören Kayseri iş dünyasına yardımcı olmak üzere ?Destek Birimi´ kurdu.
Kırım Türk İşadamları Konseyi Genel Sekreteri Yavuz Selim Budak, meydana gelen sıkıntıların çözümü için oluşturulan hukuk ve ticari birim ile Kayseri iş dünyasında zarar gören şirketlere yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. Budak Rusya´nın uyguladığı ekonomik yaptırımların sonsuza kadar sürmeyeceğini hatırlatarak, ?Sonuçta olayın iki boyutu var. Siyasi ve ekonomik. Devletimiz siyasi boyutunda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bizler de ekonomik anlamda zarar gören işadamı arkadaşlarımızın bu zararını minimize etmek adına neler yapabiliriz çabasına girdik? dedi. Uzun süredir Rusya başta olmak üzere Kırım ve Rus coğrafyasında işler yaptıklarını kaydeden Budak konuşmasını şöyle sürdürdü;
?Bu bölgede ciddi tecrübe ve birikimlerimiz var. Konseyimiz bünyesinde Rusya ile ticaret yapan şirketlere uzun yıllardır hizmet veren Ankara ve İstanbul merkezleri hukuk kuruluşları ile görüşmeler yaptık ve işbirliğine karar verdik. Dolayısıyla çok hızlı olarak da harekete geçmek istiyoruz. Özeti şu ki, Rusya´nın yaptırımlarından etkilenen Kayseri ve Türkiye´deki tüm işadamlarımızın bize başvurmaları halinde hukuki ve ticari boyutta neler yapabilirsek yardımcı olmaya hazırız, zararların telafi edilmesi için izlenecek hukuki ve ticari süreçle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu tür sıkıntısı olan, Kayseri başta olmak üzere Türkiye´nin her yerinden işadamı arkadaşlarımıza da kapımız açık ve yardımcı olmaya hazırız. Kırım Türk İş Konseyi Temsilciliğimizin yeri Kayseri´de Lifos Tower İş Merkezi´nde bulunuyor. Şahsi cep telefonu numaram 0541 660 55 41 ayrıca ofis telefon numaramız da 0352 320 0550, mail adresimiz de karadenizticaretkayseri@gmail.com ve kirimturkiskonseyi@gmail.com. Buralara telefon ya da mail ile ulaşan herkese de yardım etmeye hazırız. Bu konuda yakın zamanda başvuruları aldıktan sonra da Ekonomi Bakanı Kayseri Milletvekilimiz Sayın Mustafa elitaş Beyefendi ile de randevu alarak bir görüşme yapacağız. Sayın bakanımızın da büyük katkıları ile Kayseri iş dünyasında bu konudan zarar görmüş işadamı arkadaşlarımızın zararlarını en aza indirmek için sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.?



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”