SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ARIKAN

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI ARIKAN

BU ÜLKE İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE KUTUPLAŞMADIR

SP Kayseri İl Başkanlığı, 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimlere adım adım yaklaşırken 7 ilçede seçmenin karşısına çıkartacağı belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Tanıtım töreninde konuşan İl Başkanı Mahmut Arıkan ?Bu şehir için, bu millet için yapacaklarımızı anlatalım. Öfkeyle, nefretle değil sağduyu ve nezaketle hareket edelim. Başta da söyledim, bu ülke için en büyük tehlike kutuplaşmadır? değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri İl Başkanlığı, 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimlere adım adım yaklaşırken 7 ilçede seçmenin karşısına çıkartacağı belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı? Parti İl Binasında gerçekleştirilen tanıtım töreninde konuşan İl Başkanı Mahmut Arıkan, kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir siyaset anlayışına sahip olduklarını vurgulayarak "Bu şehir için, bu millet için yapacaklarımızı anlatalım" dedi ve ekledi? "Böyle bir temennide bulunmamın sebebi milletimizin tüm tarihi boyunca hiçbir zaman karşı karşıya kalmadığı büyük bir tehlike ile bugün karşı karşıya olmasıdır. Yaklaşan seçimler her ne kadar yerel seçimler olsa da maalesef ülkede konuşulanlar 24 Haziran seçimlerinden farlılık arz etmemektedir. Sürekli konuşulan ama ne olduğu açıkça belirtilmeyen bir beka sorunu var gündemimizde. Bunu dillendirenler açıkça söylemeseler de terör örgütleri ve dış tehditleri kastediyorlar. Bize göre bir beka sorunu varsa bu sorun terör örgütleri ve dış tehditlerden ziyade milletimizin kendi içinde yaşadığı bölünmüşlüktür. Şunu açıkça itiraf etmemiz lazım, şu anda milletimizin yarısı diğer yarısına yaşam hakkı bile tanımak istemiyor. En basit görüş ayrılıklarının bile hainlikle yaftalandığı bir ortam ülkenin işgalinden bile daha tehlikeli bir ortamdır. Bugün ülkemizde yapılan en küçük bir eleştiri eleştirenin yerliliğine, milliliğine, kutsal yolun yolcusu olmasına mani olmaktadır"

Sözlerinin devamında siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı değil, rakibi olduğunun altını çizen İl Başkanı Arıkan, "Her zaman söylediğimiz gibi siyasal partiler birbirlerinin düşmanı değil rakibidirler. Hepimiz daha iyinin, daha güzelin mücadelesini vereceğiz. Bu doğrultuda diyoruz ki; herkes üslubuna dikkat etsin. Birbirimizi suçlamak, yaftalamak yerine, projelerimizi anlatalım. Bu şehir için, bu millet için yapacaklarımızı anlatalım. Öfkeyle, nefretle değil sağduyu ve nezaketle hareket edelim. Başta da söyledim, bu ülke için en büyük tehlike kutuplaşmadır. Oy devşirmek için toplumu germek, seçimi-savaş gibi göstermek, milli-gayri milli gibi tanımlara girmek bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Partilerimiz, düşüncelerimiz, çözüm yollarımız farklı olsa da hepimiz bu ülkenin insanıyız; dertlerimizi, sıkıntılarımızı birlikte çözeceğiz. Biz Saadet Partisi olarak kişiler üzerinden değil, ilkeler ve prensipler üzerinden siyaset yapıyoruz. Belediye Başkanlarını değil bozulan düzeni değiştirmek için uğraşıyoruz. Yoksa sistem aynen devam ettikten sonra Ahmet gitmiş-Mehmet gelmiş, A Partisi gitmiş B partisi gelmiş bir anlamı olmaz. Biz kişilerin değil sistemin alternatifiyiz. Bu süreci de kişiler, partiler üzerinden değil, ilkeler üzerinden yürüteceğiz. Biz; kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir siyaset anlayışına sahibiz" diye konuştu.

Arıkan´ın konuşmasının ardından Akkışla Belediye Başkan adayı Abdullah Çağrı Elgün, Develi belediye Başkan adayı Abdullah Akkuş, Felahiye Belediye Başkan adayı Sinan Taşçı, Hacılar Belediye Başkan adayı Erdal Altun, İncesu Belediye Başkan adayı Orhan Kaya, Sarıoğlan Belediye Başkan adayı İbrahim Turgut ve Talas Belediye başkan adayı Harun Toprak, kamuoyuna tanıtıldı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı