SAADET PARTİSİ

SAADET PARTİSİ

SEÇİME BAĞIMSIZ ADAYLARLA GİRECEK

HABERİ İZLE

Saadet Partisi'nin 7 Haziran Genel Seçimde, ‘Milli Görüş' çerçevesinde bütün imkânları ve alternatifleri kullanıp meclise girmenin yollarını arayacaklarını vurgulayan  Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, seçim sürecinde meclisteki partiler veya meclis dışındaki partilerle ittifak görüşmelerinin olacağını belirtip, ‘Milli Görüş' prensipleri çerçevesinde ittifak olmaz ise  seçime bağımsız adaylarla  gireceğiz” değerlendirmesinde  bulundu…

Haber ekibimize 7 haziran genel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde  bulunan  Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, 7 Haziran Genel Seçimi inşallah ülkemiz, memleketimiz ve Tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olur diye Rabbimize dualar ediyoruz. Bizler Saadet Partisi olarak 7 Haziran Genel Seçimde ‘Milli Görüş' çerçevesinde bütün imkanları ve alternatifleri kullanıp meclise girmenin yollarını ariyacağız. Seçim sonrası 8 Haziran sabahı inşallah Saadet Partisini mecliste temsil edilecek. Seçime tarihine kadar  seçim çalışmasının gerçekleştirip mecliste yarimizi almak gayreti içerisinde olacağız. Bunlarla alakalı bütün siyasi oluşumlarla, bütün Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare halinde olacağız. Bizim bu seçimlerdeki kanaatimiz şudur; Türkiye büyük bir uçuruma doğru hızla sürüklenmekte, bütün partilerin kendi partilerin geleceğiyle alakalı kaygıları değil, milletin ülkenin geleceğiyle alakalı kaygıları dert edinip, ortak bir payda da hareket etmesi kanaatindeyiz. Bu doğrultuda gerek meclisteki partililerin, gerek meclis dışındaki siyasi partilerin hepsiyle görüşmeler yapacağız. Saadet Partisini mecliste en güçlü şekilde nasıl temsil edilir bunun gayreti içerisinde olacağız.  Çözüm süreci çerçevesinde memleketimiz bir bilinmez içerisinde. Gerek iktidar partisinin temsilcileri gerek ise çözüm sürecindeki görüşmelerin diğer tarafı olan HDP' deki Milletvekilleri çözüm sürecini detayını maalesef bilmemektedirler. Sn. Cumhurbaşkanı, Sn. Başbakan dışında birkaç tane vekil bu çözüm süreciyle alakalı bilgi sahibi, bunun dışındaki meclis içinde ve meclis dışındaki partiler bir bilgi sahibi değil. Bunla alakalı ‘Milli Görüşün' temsilcisi olan Saadet Partisi'nin mecliste olması ülkenin gidişatını değiştirecektir. Bütün siyasi partiler özellikle memleketimizin lehine bir durum olacak kanaatindeyiz. Seçim sürecinde meclisteki partiler veya meclis dışındaki partilerle ittifak görüşmemiz olacak. Hangi partiyle yapılır bunu bilemiyoruz ama bizim olmasa olmazımız ‘Milli Görüş' prensiplerini bu ittifakta uygulanmış olması. Ama bunları biz uygulayamadıysak, Saadet Partisi olarak tek başımıza seçime girip, baraj açmanın yollarını arayacağız. Olmasa Bağımsız Milletvekilli adayları olarak seçime gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Arıkan, Yüzde 10'luk seçim barajı 1980 darbesiyle memleketimize getirilmiş bir uygulamadır. Maalesef iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi 12 yıllık tek başına iktidar sürecinde bu barajla alakalı hiçbir çalışmaya girmedi. Bu memleketimiz adına demokrasi adına çok büyük bir ‘ayıp'tır. Bunu aşmak için bir gayret içerisinde olacağız. Bugün meclisteki partilerden dahi Anadolu da teşkilatlanmış, düzenli bir şekilde teşkilat çalışmalarını yapan bir parti olan Saadet Partisi var. Ancak bu seçim barajından dolayı geçtiğimiz 3 seçimde de istediğimiz sonucu maalesef alamadık. Bu seçimlerde geçmişte meclis dışı kalmamızın   sebeplerini  masaya yatırıp  ve en iyi sonucu almak için gerekenleri gözden geçirip gece/gündüz çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu…

Saadet Partisi listeleri için kamudaki görevinden istifa eden aday adaylarının  olmadığını  açıklayan Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü…  Şu anda partimizde 20'i civarında aday adayımız var. 23 Şubat günü Kayserimizde İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının katılacağı bir  ‘temayül yoklaması' gerçekleştireceğiz. 20 tane aday adayımız bu ‘temayül yoklaması' na girecek. Neticesi Genel Merkeze ulaştırılıp, Genel merkezden genel sıralamayla Kayserimizde seçimlere katılacağız inşallah”

Arıkan, haber ekibimize Türkiye genelindeki hedefleri hakkında da bilgiler vererek şunları kaydetti: Saadet Partisi olarak Türkiye Genelinde hedefimiz yüzde 10'lük barajı açmaktır. Kayseri'deki hedefimiz ise alabileceğimiz en üst düzeyde milletvekilliği almak için gayret göstereceğiz.Biz 9 milletvekilliği alabilecek  bir tempoyla çalışacağız. Cenab-ı Allah neyi takdir ederse onu da saygıyla karışılacağız. Genel seçimlerin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temelli ediyorum. İfade ettiğim gibi bu seçim sürecinde partiler birbirlerine düşman gibi değil de bir rakip parti gibi görmeleri gerekir. Geçmişte olduğu gibi inşallah gelecekte siyasi partilerin Genel başkanları ve partide önde gelen insanlar bir araya gelirler ve Türkiye'nin sorunlarını, İslam Aleminin sorunlarını, Kayserimizin sorunlarını düzeyli bir şekilde istişare ederek, tartışma imkanı bulabilirler diyorum. Bunu yıllardır biz Saadet Partisi olarak dillendiriyoruz ama şuana kadar siyasi parti il başkanları ortak toplantı yapma başarısını gösteremedik. İnşallah basınında destekleriyle bu toplantıları bundan sonraki süreç içerisinde hep birlikte gerçekleştiririz.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı