SAÇ EKİMİ KONUSUNDA UZMANLAR KAYGILI

SAÇ EKİMİ KONUSUNDA UZMANLAR KAYGILI

Metropol şehirlerde yaşayan insanların sorunları bitmiyor. Kadın denildiği zaman aklımıza, zarafet, incelik, endam geliyor ve dolayısıyla kozmetik ürünlerinin kullanıcısı büyük oranda kadınlar oluyor. Erkeklerde ise son yıllarda çok fazla tercih edilen ve

Saç Ekimi” son yıllarda özellikle erkekler tarafından sıkça başvurulan bir operasyon oldu. Televizyonlarda, sosyal medyada, hatta kampanya sms mesajlarında her yerde karşımıza çıkan saç ekimi ne kadar sağlıklı ve güvenli bir yöntem ? Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, mikrofonlarımıza çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saç ekimi işleminin her durumda yapılamayacağını ifade eden Aktaş;” Erkeklerin pek fazla boyası, pudrası, süsü olmadığı için, bu anlamda en önemli güzelliği saçtır. Saçların transplantasyonunda genetik nedenlere bağlı dökülmeler olduğu zaman , belirli bir yaştan sonra yapılması uygundur. Mesela mantar hastalığına bağlı saç dökülmeleri var, bunlarda kesinlikle transplantasyon gerekmez. Çünkü deri altı dokusu oldukça bozulmuştur. Dolayısıyla mantara bağlı saç dökülmesi durumlarında, saç ekilmesi operasyonları pek yüz güldürmez. Yapmak isteyen hekimler olabilir ancak bu etik değildir. Yanık bölgesinde de saç nakli maalesef yapılamaz.” Diye konuştu.

Konuyla ilgili çok yanlış bilgilendirmelerin yapıldığını ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceğibni ifade eden Aktaş;” Alternatif, özellikle bitkisel tıp Almanya’da gelişiyor. Doktorlar çalışmalarını bilimsel bir şekilde çalışıyor. Bitkileri, istediğin kadar, istediğin yıl, istediğin dozda kullanabilirsin diye bir durum yok. Çünkü saçım çıksın diye kullandığınız bitkisel ürünler cilt tarafından emilir ve türlü hastalıklara sebebiyet verebilir. Kalp hastalıkları, gözde bozukluklara neden olabilir, böbreklerinizi zedeleyebilirsiniz. Kaş yapayım derken göz çıkartmamak lazım. Kesinlikle uzman doktorlar kontrolünde kullanılmalıdır bu ürünler.” İfadelerini kullandı.

Sözlerinin sonunda operasyonu anlatarak, “ben eşime, dostuma bu operasyonu tavsiye etmem” diyen Aktaş; ”Ben hiçbir insana saç ekimini tavsiye etmem. Bu işi yapsam dahi ben tavsiye etmiyorum. Çünkü enfeksiyon oranı çok yüksek. Bir enfeksiyon olursa hasta direkt ex olur. Bu oran düşüktür ancak. Bin hastadan bir tanesinde böyle bir durumla karşılaşılsa ne olur ? Sonuçta insan sağlığından bahsediyoruz burada. Bu operasyon ise, ense kısmından saçlar alınır, ikişer üçer hücreler açılan yerlere dikilir, tıpkı ağaç derisi gibi. Ama oradaki saç kökleri zaten zayıf, atacaktır. Buralar, kanın çok olduğu verimli bölgelerdir. Ancak ekeceğiniz yerdeki tarla iyi olmadığı için siz ne kadar ekerseniz ekin, sonuçta dökülecektir. Çamurlu tarlada tohum da iyi olmaz.” İfadelerini kullandı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor