ŞAFAK VAKTİ ÇOCUKLARI SAHNELENDİ

ŞAFAK VAKTİ ÇOCUKLARI SAHNELENDİ

ALTINKAYA ?15 TEMMUZ´U UNUTMAMALIYIZ? ...

Hacılar Belediyesi Tiyatro Topluluğu´nca tertiplenen ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya´nın konuşmacı olarak iştirak ettiği 15 Temmuz Darbe Girişimi´ni konu alan ?Şafak Vakti Çocukları´ isimli etkinlik Hacılar Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi. Etkinlikte davetlilere hitap eden Altınkaya ?15 Temmuz´u unutursak geleceğimize güvenle bakamayız" değerlendirmesinde bulundu.
Hacılar Belediyesi Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliğe Hacılar Kaymakamı Mustafa Temiz, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve çok sayıda davetli iştirak etti.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, ?Biliyorsunuz 15 Temmuz gecesi vatansızlar hainler bu vatanın evlatlarına, askerine, polisine, kadınına topla, tüfekle, tankla saldırdılar. Türkiye´nin Genelkurmay Başkanı´nı esir aldılar. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı ve Başbakanımız Binali Yıldırım´ı şehit etmeye kalktılar. TRT´de darbe muhtırası okuttular. Ellerinde sadece Türk bayrağı olan masum insanlara kurşun sıktılar. Tankla üzerlerinden geçtiler. Zannettiler ki bu kahraman millet bu hainlerden korkacak, asla korkmadık. Aksine, cesur yürekli vatansever evlatlarımız tankların altına yattı. Vücutlarını mermilere toplara siper ettiler. 250 vatan evladımız şehit oldu 2400 evladımız gazi oldu 15 Temmuz gecesi bir kahramanlık destanı yazdı bu millet darbe girişimini püskürttük? diye konuştu.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya da Hacılar ilçesinin Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotif ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Altınkaya, konuşmasında Türkiye´de geçmiş dönemlerde yapılmış darbelerden örnekler vererek 15 Temmuz Darbe Girişimi´nin asla unutulmaması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti. ?15 Temmuz´u unutursak geleceğimize güvenle bakmayız. Adaletin kuvvetli olması lazım. Adaletin hakim olması lazım ama bugün maalesef bulunduğumuz dünyada siz güçlüyseniz sizin dediğiniz olur. İşte Amerika dediğimiz ülke güya bizim stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz yanı başımızda PKK´yı pekala her manada destekleyebiliyor, ama Türkiye birçok noktada Amerika ile ortak hareket etmesine rağmen ´Kardeşim, bunun neden böyle yapıyorsun?´ diyoruz ama daha ileriye gidemiyoruz. Çünkü o güçlü. Bizim ecdadımız her zaman bulundukları coğrafyada adaletle hükmetmişler" bugün ki dünyanın hakim güçlerinin yaptığı zulümle hakim olmaya çalışmamış. Bütün darbeler Türkiye´nin önünü kesmeye yönelik bir girişimdir, yanı başımızda bizim coğrafyamızda olan bütün oyunlar ve hesaplar büyüyen güçlü bir Türkiye´nin önünü kesmek için yapılmış hesaplardır, bizim mutlaka darbelere böyle bakmamız gerekmektedir. 15 Temmuz Darbesi´nde Türk medyası ve Kayseri medyası ağırlıklı olarak milletle beraber olmuştur. Bizlerde toplum olarak birlik ve beraberlik içerisinde olacağız diyen Altınkaya, siyasi görüşümüz ne olursa olsun sandığa gideriz oyumuzu veririz ama Türkiye bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorunda 80 milyon üzerine oynanan bir oyunla karşı karşıyayız. Türkiye eski Türkiye değil.
Konuşmaların ardından Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici gazeteci Veli Altınka´ ya çiçek takdim etti. Altınkaya, aldığı çiçeği salondan bir çocuğa hediye etti. Daha sonra gecede Hacılar Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen ?Şafak Vakti Çocukları? isimli oyun sahnelendi.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”