SAĞLIK BAKAN YRD. PROF.DR. MEŞE,

SAĞLIK BAKAN YRD. PROF.DR. MEŞE,

?GÖREVİMİZ HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAKTIR?

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı iken Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Prof.Dr. Emine Alp Meşe; bakan yardımcısı olarak baba ocağı Kayseri´ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi? Kayseri ziyareti kapsamında Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret eden Prof.Dr. Alp Meşe? Sağlık Bakanlığı´nın asli görevlerinden birisi halk sağlığı, halkın sağlığını korumaktır. Bunun içinde birinci basamak hizmetleri çok önemlidir.? değerlendirmesinde bulundu?

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı iken Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Prof.Dr. Emine Alp Meşe; bakan yardımcısı olarak baba ocağı Kayseri´ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi? Ziyareti kapsamında ilk olarak ilimizin henüz çiçeği bununda Valisi Şehmus Günaydın´ı ziyaret eden Sağlık Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Alp Meşe Vali Günaydın´a ?Hayırlı Olsun? temennisinde bulunup başarılar diledikten sonra yaptığı değerlendirmede ?İlk defa Kayseri´ye geliyorum. Valimize de yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Sağlık Bakanlığı´nın asli görevlerinden birisi halk sağlığı, halkın sağlığını korumaktır. Bunun içinde birinci basamak hizmetleri çok önemlidir. Bugün açılışını yapacağımız aile sağlığı merkezi de bu görevi yerine getirecek. Öncelikle halkın sağlığını koruyacak koruyu hekimlik hizmetlerine verecekler. Halkımızda bir hastalık durumu meydana geldiğinde bununla ilgili tedavisini de düzenleyebilecek kapasite olacaktır? değerlendirmesinde bulundu?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Günaydın´da ?Kayseri´de yapacakları hizmetler içinde bizde Valilik olarak her türlü desteği vereceğimi ifade etmek istiyorum. Çünkü sağlık alanında yapılan yatırımlar vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren, doğrudan katkı sağlayan yatırımlardır? ifadesini kullandı?

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Alp Meşe´nin ikinci durağı Büyükşehir Belediyesi oldu. Bakanlık bürokratları ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret eden Bakan Yardımcısı Alp Meşe Bakanlığın hedeflediği sağlıklı yaşam kültürünü yerleştirmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin örnek çalışmalar yaptığını vurgulayarak , sosyal yaşam merkezlerinde ücretsiz mamografi çekilmesi için de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı´ndan Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Emine Alp Meşe´nin Kayseri´yi iyi tanıdığını belirterek, Eski Rektör Prof. Dr. Muhammed Güven ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı olmalarının Kayseri için şans olduğunu dile getirdi. Başkan Çelik, Kayseri´nin sağlık alanında da cazibe merkezi olması için uyum kültürü içinde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyaretin ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ve Bakanlık Bürokratlarına Talas Sosyal Yaşam Merkezi´ni gezdirdi. Fitness salonları, yüzme havuzları gibi birimleriyle sosyal yaşam merkezlerinin sağlıklı yaşama katkısını yerinde gören Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, ?Özellikle Kayseri Büyükşehir Belediyesi örnek belediyecilik hizmetleri yapıyor. Pek çok yerde sosyal yaşam merkezleri var. Bu merkezler sayesinde insanlarımızın aktivite sıklığı artmış oluyor. Çünkü hareketsiz yaşam çağımızın önemli bir problemi. Hareketsiz yaşam pek çok hastalığı beraberinde getiriyor. Bunların başında obezite geliyor. Obezitenin olması diyabeti, hipertansiyonu, kalp damar hastalıklarını ve kanseri beraberinde getiriyor. Bunlar da halkımızın hayat kalitesini düşürüyor ve erken ölümlere neden oluyor. Belediyelerimizin bu tür hizmetleri takdire şayan. Halkımız düşük ücretlerle buralardan kolaylıkla faydalanabiliyorlar. Bu büyük bir şans. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok modern bir tesis. Bizim açımızdan örnek bir belediyecilik? diye konuştu.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe´nin ziyareti sırasında sosyal yaşam merkezlerinin çok önemli bir hizmeti daha gerçekleştireceği belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in konuyla ilgili teklifi üzerine Sağlık Bakanlığı´nın mamografi cihazlarının tüm illerde bulunduğunu ve bu konuda mobil hizmetler de yaptıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, ?Kadınların mamografilerini düzenli yaptırması ve meme kanserinin erken teşhisi çok sayıda ölümü önleyecektir. Tamamen ücretsiz bir hizmet. Sosyal yaşam merkezlerinde de bu hizmetin verilmesini planlıyoruz? dedi?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor