SAĞLIK BAKANI YRD. PROF.DR. MEŞE,

SAĞLIK BAKANI YRD. PROF.DR. MEŞE,

?AŞI ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİ ÜLKEMİZE TRANSFER ETMEK İSTİYORUZ?

Erciyes Teknopark tarafından tertiplenen ve milli ilaç ve aşı projelerinin üniversite- sanayi iş birliğiyle hayata geçirilmesine yönelik ´Milli İlaç ve Aşı Çalıştayı´ Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof.Dr. Emine Alp Meşe´nin de iştiraki ile gerçekleştirildi? Çalışyat´da konuşan Prpf.Dr. Alp Meşe "Aşı üretimi konusunda kendi kendine yeten ülke haline gelmeyi ve dış ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz. Tetanoz aşısını, antijenden itibaren, 2019 yılı ortalarından sonra ülkemizde üretmeye başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu?

Erciyes Teknopark tarafından tertiplenen ve milli ilaç ve aşı projelerinin üniversite- sanayi iş birliğiyle hayata geçirilmesine yönelik ´Milli İlaç ve Aşı Çalıştayı´ bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi? Çalıştay´a Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe´nin yanı sıra İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli,Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve sektör temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.

Çalıştay´ın açılış konuşmasını gerçekleştiren Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Prof.Dr.Çalış, "Aşı geliştirilmesi ve üretilmesi her ülke için stratejik bir öneme sahiptir. Temel nedenleri, koruyucu aşı geliştirilmesi ile bireylerin hastalığa karşı korunması ve sonuç olarak tedavi maliyetlerinin ciddi oranda azalmasıdır. Koruyucu aşılama ile ilaç geliştirilmesi ile daha önceki yıllarda milyonlarca kişinin öldüğü birçok hastalık, günümüzde kontrol altına alınmıştır" değerlendirmesinde bulundu?

Çalıştay´da katılımcılara hitap eden Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof.Dr. Emine Alp Meşe ise konuşmasında, tetanoz aşısının üretimine 2019 yılının ortalarından sonra başlanacağını vurgulayarak " İlaç ve aşılar alanında yerelleşme tüm ülkeler için en azından savunma sanayi kadar stratejik bir konudur. Sağlık Bakanlığı olarak ilaçla yerelleşme projemiz kapsamında toplamda 6 milyar TL´lik ürünün Türkiye´de üretilmesini planlıyoruz. Gelmek istediğimiz nokta ülkemizde antijenden itibaren tüm basamaklarıyla aşı üretimini yapmaktır. Aşı üretim teknolojisini ülkemize transfer etmek istiyoruz. Aşı ihtiyacımız konusunda kendi kendine yeten bir ülke konumuna gelmek ve aynı zaman da çevre ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz. Diğer aşı antijenlerinin üretilmesi için uygun koşullar, bilgi birikimi ve deneyimi elde etmek, bu konuda yetiştirdiğimiz insanlarımızı da sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz" ifadesini kullandı?

Milli ilaç ve aşı projelerinin üniversite- sanayi iş birliğiyle hayata geçirilmesine yönelik olarak tertiplenen ´Milli İlaç ve Aşı Çalıştayı´ açılış konuşmalarının ardından düzenlenen aşı ve ilaç konularındaki sunumlarla devam ederek tamamlandı?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı