SAĞLIK-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KESER’DEN ÇAĞRI

SAĞLIK-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KESER’DEN ÇAĞRI

"İLAVE EK ÖDEMELER BİR AN ÖNCE YAPILMALI"

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser yazılı bir açıklama yaparak sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin bir an önce yapılmasını istedi. Keser, yazılı açıklamasında, salgın hastalık ile mücadele kapsamındaki sağlık çalışanlarına, üçer aylık sürelerle yapılan ek ödeme uygulamasında sorun yaşanmaya devam ettiğini iddia edip, sorunun en başında ise ödemelerin zamanında yapılmamasının geldiğini vurgulayarak "Nitekim yeni yılın ilk haftasını geride bırakacak olmamıza rağmen kasım ayı ilave ek ödemeleri hala yapılmamıştır. Geçmişe dönük ödemeler verilmediği gibi devam eden süreye ilişkin de bir açıklama yapılmamıştır. Ek ödemede süre uzatılmasına gidilecek mi, gidilecekse ne kadar olacak, bunlar belirsiz. Bu belirsizliği ve sessizliği anlamak ve hak vermek mümkün değildir. Sağlık çalışanları bir defa da önden açıklama yapılarak, önümüzdeki şubat, mart ve nisan aylarını kapsayacak ilave ek ödemelerin bugünden duyurulmasını istiyor. Ne yazık ki benzer gecikme, önceki üç aylık ödeme döneminde de yaşanmış, sağlık çalışanları yaşananları sorumsuzluk olarak değerlendirmiştir. Kabul etmek gerekir ki bu durum, sağlık çalışanları arasında çok ciddi huzursuzluklara ve sorunlara yol açmıştır, açmaya da devam etmektedir. Bu nedenle salgınla mücadelenin hassasiyeti dikkate alınarak, ilave ek ödemeler kasım ayı gözetilerek bir an önce yapılmalıdır." ifadesini kullandı.

Keser, ilave ek ödeme uygulamasının süresinin uzatılmasını talep ederken ödemede ayrım gözetilmemesi gerektiğinin altını çizdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor