SAĞLIK-SEN´DEN REKTÖR GÜVEN´E ÇAĞRI

SAĞLIK-SEN´DEN REKTÖR GÜVEN´E ÇAĞRI

?VAATLERİNİZİ YERİNE GETİRİN?

Sağlık-Sen Kayseri Şubesi Başkan ve Üyeleri hizmet binasında gerçekleştirdikleri basın toplantısı ile meslekte yaşadıkları zorluklara dikkat çekip, yeni seçilen ERÜ Rektörü Muhammet Güven´e seçim sürecinde söylediği vaatleri hatırlatarak bir an evvel yerine getirmesi çağrısında bulundular? Sendika üyeleri ?Sosyal ve yaşanabilir bir üniversite vaad ederek seçim çalışmaları yürütmüştünüz. Kreş ve gündüz bakım evinin tam zamanlı yani, 24 saat olarak çalışılmasını istiyoruz? şeklinde konuştular?
Sağlık-Senliler hizmet binasında toplanarak yaptıkları basın açıklamasını grup adına Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkan Yardımcısı ve Üniversite Temsilcisi Mustafa Çamur yaptı. Çamur, çok yüksek riskli iş yerleri olarak tanımlanan hastanelerde yalnızca nöbet tutan sağlık çalışanlarına yıpranma payı verileceğinin dillendirilmesine itiraz ederek, gündüz çalışan sağlıkçılara da bu hakkın tanınmasını istedi.
Başkan yardımcısı Çamur, Sözlerinin sonunda Erciyes Üniversitesi´ne yeni seçilen Rektör Muhammet Güven´e seçim döneminde vaad ettiği sözleri hatırlatarak şunları söyledi; ?siz rektörlük seçimlerinden önce daha sosyal ve yaşanabilir bir üniversite vaad ederek seçim çalışmalarını yürüttünüz. Biliyorsunuz ki kurumumuz çalışanlarının büyük çoğunluğu bayan arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu arkadaşlarımız gece nöbetlere gelirken ciğerpareleri yavrularnı gönül rahatlığı ile bırakabilecekleri bir yer olmadığı için rica minnet komşuya yada bakıcıya bırakmaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da 2014 yılı Mayıs ayında Ebeler ve Hemşireler Haftası ve Anneler günü münasevetiy düzenlediğimiz programımızda yapmış oldukları konuşmalarında 24 saat esasına dayalı nöbetli çalışan sağlık kurumlarında ?tam zamanlı kreş! Uygulamasının başlatılması talimatını vermişlerdi. Bizler de kurumumuz bünyesinde bulunan ?kreş ve gündüz bakım evinin? tam zamanlı 24 saat esasına göre hizmet vermesini talep ediyor ve bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekeni yapmanızı rica ediyoruz?
Basın Toplantısında ayrıca Sağlık-Sen kadın kolları da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözleri ?Seviyesiz´ olarak nitelendirerek özür beklediklerini vurguladılar?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor