Sağlık Bakanı Müezzinoğlu yaralıları ziyaret etti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu yaralıları ziyaret etti

İstanbul’dan Muş’a gitmekte olan 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsü Pınarbaşı-Gürün karayolunun 35. Kilometresi Olukkaya köyü yakınlarında sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp refüje çarptıktan sonra şarampole devrildi. Kazada i

Edinilen bilgiye göre  Pınarbaşı ilçesine bağlı Olukkaya köyü yakınlarında önceki gece yaşanan  trafik kazasında İstanbul’dan Muş’a giden bir yolcu otobüsü aşırı buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyeti kaybolması sonucunda şarampole devrildi.

 

Kaza sonrasında devrilen otobüsün altında kalan 21  kişinin hayatının kaybettiği belirlenirken 29 yaralı  ve hayatını kaybedenlerin çıkarılması için 112, jandarma ve akut ekipleri ile itfaiye ekipleri büyük çaba sarf etti.

 

21 kişinin öldüğü ve 29 kişinin de yaralandığı trafik kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralananların kimlik tespiti yapılıyor.

En son belirlemelere göre  hayatını kaybedenlerin isimleri  şöyle…

Ömer Abanoz  19 yaşında asker, Merve Karahan 20 yaşında, İzzet Karahan, ”.Nevzat Cemiloğlu 40 yaşında,  Tekin Karasu, Uğur Gökhan  Akdeniz, Hüseyin Çıplak, Naim Demir, Mikail Yeler,Devrim Koca, Suat Bakın, Adem Seçilir, Ömer Mendeş, Derya Bakın, Birgül İnal, Hediye Mutlu, Hüsna Şimşek, Mevlide Aydoğan, Yusuf Aydın, Aysu Bayraktar, Kimliksiz Bayan 

 

Yaralananların isimleri ise şöyle:

“Gülhayat Karahan, Zeki Üzüm, Faruk Aydın, Ferhat Özer, İrfan Karabeyeser, Hamit Barık, Bahattin Kıyak, Sibel Aydın, Yunus Önegel, Deniz Ergün, Asım Aydın, Selcan Aydın, Serkan Karasu, Ertuğrul Karasu araç şöförü, M. FATİH Tunç, Fuat Bakın, Kadir Karahan;SalihSaygılı, Sercan Bayraktaroğlu, Tahsin akaya, Çetin Koca, Yasin Becerikli, Zeynep Karahan, Atilla Koca, Yakup Karahan, Necdet Bakın, Fatma Karahan Esmer Koca, Uygar Aydın….

 

21 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan 30 yaşındaki  Asım Aydın  kaza anında otobüsün içinde uyuduğunu  belirterek “Hava yağmurluydu sadece takla attığını gördüm. Gözümü açtığımda takla atıyorduk. Kar yağıyordu ve otobüs süratliydi. Kazadan sonra otobüsün içinde çocuklarımı arıyordum ama bir türlü bulamadım. Ölüler vardı ve ben kendimden geçtim orada. Otobüsün içindeyken tek hatırladığım takla attığımızdı onun dışında bir şey hatırlayamıyorum. Kendime geldiğimde açık yerler vardı. Ön cam açıktı. Ön cam patlamıştı ben de oradan dışarı çıktım” değerlendirmesinde bulundu…

Aynı kazada yaralanan Selcan Aydın da, “Tek hatırladığım arabanın alt üst olduğuydu. Başka hiçbir şey hatırlayamıyorum. İstanbul’dan Muş’a gidiyorduk. Biz 5 kişiydik. Ben, eşim, iki çocuğum ve görümcem. Kaza anında uyuyordum. Kucağımda bebeğim vardı. Ama şimdi bilmiyorum nerde? Arabanın altındaydım. Kar vardı. Karı kazdım öyle çıktım. Bacağımın zaten kırılıp kırılmadığını o zaman hissetmiyordum. Hastaneye geldikten sonra fark ettim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan  Vali  Orhan Düzgün, kaza yerinde incelemelerde bulundu. Vali Düzgün, "Yoldaki buzlanma nedeniyle otobüs sürücüsünün kontrolünü kaybederek otobüsün şarampole yuvarlandığı yönünde bilgi var. Olayda 20 vatandaş olay yerinde, 1 vatandaşımızda hastanede hayatını kaybetti. Emniyetimizin konuyla ilgili çalışması devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu…

Vali Düzgün  şehir merkezine döndüğünde de Eğitim Araştırma Hastanesine giderek  kazadan yaralı olarak kurtulan  vatandaşları ziyaret etti….

 

Vali Düzgünün ardından  Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’da  Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gelerek kazazedeleri ziyaret edip, yakınlarını kaybedenlere taziyede bulundular….



Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı