SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

CHP MİLETVEKİLİ ARIK: “SAĞLIK ÇALIŞANLARINA NE ZAMAN SAHİP ÇIKACAKSINIZ”

CHP grubunun hazırladığı Sağlık çalışanlarının pandemi sürecindeki çalışma koşullarının araştırılması önergesi reddedildi. CHP Grubu adına önerge üzerinde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık salgın nedeniyle 43 sağlık çalışanının şehit olduğunu hatırlatarak “Sağlık çalışanlarına şimdi değilse ne zaman sahip çıkacaksınız” ifadesini kullandı.

Normalleşme sürecinin ardından vaka sayılarının yeniden yükselmeye başlaması dikkatleri yeniden salgına çevirirken Cumhuriyet Halk Partisi salgın sürecinde sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının araştırılması için önerge verdi. Önerge üzerinde CHP grubu adına koşuna CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sağlık çalışanlarının bu süreçte büyük mücadele verdiğini belirterek, “Pandemi süresince Amerika'da sağlık çalışanları istifa edip sokağa çıktılar. Yaşlılarını tabiri caizse ölüme terk ettiler. Ama bizim sağlık çalışanlarımız her türlü olumsuzluğa rağmen hastalarını bırakıp kaçmadılar, her şeye göğüs gerdiler, günlerce evlerine gitmediler, çocuklarına sarılmadılar, maskeleri yüzlerinde yara yaptı, tulumlarının içerisinde çatlayacak derecede terlediler, kendi hayatları pahasına yurttaşlarımızın hayatını kurtarmak için büyük mücadele verdiler. Buradan, başhekimden hasta bakıcısına kadar tüm sağlık emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Salgın nedeniyle 43 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ifade eden Arık, salgın nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit olduğunu bu konuda gerekli düzenlemelerinde bir an önce yapılması gerektiğini vurgulayarak “İlk görev şehidimiz de Profesör Doktor Cemal Taşçıoğlu oldu. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Her ne kadar, iktidar görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını yasal olarak şehit saymasa da biz biliyoruz ki şehitlik analarının ak sütü gibi helal.Sayın milletvekilleri, vatan savunmasında şehit düşen Mehmetçik'imizle, virüse yakalanırsa öleceğini bile bile çalışan sağlık emekçilerimiz arasında ne fark var? Gelin Gazi Meclis olarak bir hakkı teslim edelim, görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın şehit sayılması için gerekli yasal düzenlemeleri hep birlikte yapalım”şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının fotoğraflarını gösteren Arık,’ın duygusal anlar yaşadığı gözlemlendi.

Vekil Arık sözlerini noktalarken “Pandemi süresince sorgusuz sualsiz sağlık çalışanları nöbet tuttular, Nisan ayında yirmi dört saat hak edilen nöbeti sekiz saat üzerinden hesapladınız, onu da vermediniz. Geri kalan on altı saatlik nöbet parasını niçin vermediniz? Çünkü sağlık çalışanlarının on altı saatini hastaneyi yapan müteahhite verdiniz de onun için vermediniz. Sayın milletvekilleri, sağlık çalışanları emekli olunca onurlu bir yaşam sürmek istiyor. Sağlık çalışanlarımız Coronadan değil, emekli olmaktan korkuyor, sağlık çalışanlarına seçimden önce söz verdiğiniz 3600 ek göstergeyi şimdi değilse ne zaman vereceksiniz?” diye sordu.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı